Σε πλήρη εξέλιξη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε γκαράζ στις τέσσερις τα ξημερώματα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών.

Στο πλοίο που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ανκόνα μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν συνολικά 478 άτομα, εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες, επιβάτες και μέλη πληρώματος. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες με το Norman Atlantic ταξίδευαν επίσης Τούρκοι, Ουκρανοί, Ιταλοί, καθώς και Ασιάτες. Στο γκαράζ βρίσκονταν 222 αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος κ. Νίκος Λαγκαδιανός 150 άτομα έχουν μεταφερθεί ήδη σε σωσίβια λέμβο, προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε παραπλέον πλοίο. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών μόλις 56 εξ αυτών κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο Spirit of Piraeus και oι υπόλοιποι παραμένουν στη θάλασσα. Παράλληλα ο κ. Λαγκαδιανός πρόσθεσε ότι το πλοίο Cruise Europa έχει ήδη καθελκύσει επιτυχώς σωσίβια λέμβο για τη μετεπιβίβαση των επιβατών.

Την ίδια ώρα σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή δύο ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου που οδηγεί στη σωστική λέμβο και οι οποίοι εντοπίστηκαν από σούπερ πούμα.

«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί» τόνισε ο ιταλός καπετάνιος του πλοίου στα ΜΜΕ της γείτονος.