Σε εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών του υπό ιταλική σημαία πλοίου "Norman Atlantic", στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια ανοικτά της Κέρκυρας.

Από τις 10 το πρωί, τον συντονισμό της επιχείρησης ανέλαβε η ιταλική ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδας, 111 επιβάτες, από τους συνολικά 411, έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής από παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής και της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία μικρά παιδιά μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε και παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας.

Στην βάση μεταφέρθηκαν επίσης τρεις γυναίκες και δύο άνδρες.

Στο μεταξύ, διασώστης δήλωσε ότι η φωτιά έχει επεκταθεί και ότι το πλοίο άρχισε να παρουσιάζει εμφανή κλίση προς τη μία του πλευρά.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όλα τα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχθούν τους επιβάτες.
Η ιταλική κρατική τηλεόραση "Rai" μετέδωσε επίσης ότι το πλοίο, το οποίο είναι ακυβέρνητο, εισήλθε σε αλβανικά χωρικά ύδατα.
Η επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση και των 478 επιβατών και μελών του πληρώματος του πλοίου ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή.
Πυροσβεστικά σκάφη, ελικόπτερα κι ένα C-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας απεστάλησαν για διάσωση, λόγω όμως της θαλασσοταραχής στο Ιόνιο και την Αδριατική Θάλασσα ήταν αδύνατο αρχικά να προσεγγίσουν το φλεγόμενο πλοίο.

Στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας βρίσκεται από το πρωί ο υφυπουργός Υγείας της Ελλάδας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς από τον λιμενάρχη και τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής.