Ατελείωτες φαντάζουν για τους επιβάτες του Norman Atlantic οι ώρες πάνω στο φλεγόμενο πλοίο. Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχίζεται από εναέρια μέσα η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο "Norman Atlantic" στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν μεταφέρει υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Το υπουργείο Ναυτιλίας πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 251 σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα). Επίσης σταμάτησε επιχείρηση μετεπιβίβασης επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω ενίσχυσης των ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες στο πλοίο, ούτε υπάρχει αναφορά για αγνοούμενους.

Η τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό


Σύμφωνα με νέα ενημέρωση απο τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, ελικόπτερο super puma της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο "Norman Atlantic" μεταξύ των οποίων τρεις 'Ελληνες, που μετέφερε ασφαλώς στο Λέτσε της Ιταλίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι στην επιχείρηση συνδράμει επιπλέον ένα ακόμα ελικόπτερο super puma της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού από την Κέρκυρα να προσεγγίσει την περιοχή του συμβάντος και να συνδράμει στις Ιταλικές αρχές και στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Live ολες οι τελευταίες εξελίξεις:

  • 07:34 Συγκλονίζουν οι προσπάθειες των ελληνικών πληρωμάτων των Super Puma που επιχειρούν στο Norman Atlantic [βίντεο]
  • 07:25 Το Spirit of Pireaus φεύγει από την περιοχή με 49 διασωθέντες εκ των οποίων οι 26 Ελληνες -Κατευθύνεται στο Μπάρι,
  • 07:23 Λιμενικό: Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής; Αεροπορίας μετέφερε 7 άτομα (3 Ελληνες) στο Λέτσε
  • 07:23 Λιμενικό: Ενα ακόμα ελληνικό Super Puma συμμετέχει στις έρευνες διάσωσης
  • 07:23 Λιμενικό: Δόθηκε εντολή να μεταβεί από την Κέρκυρα στο σημείο ακόμα ένα ελληνικό ελικόπτερο
  • 07:22 Λιμενικό: Στο σημείο που βρίσκεται το Norman Atlantic καταφθάνει και το πολεμικό σκάφος Ιόνιο Πέλαγος για να συνδράμει
  • 07:22 Λιμενικό: Στο πλοίο έχουν χορηγηθεί είδη πρώτης ανάγκης για τους επιβαίνοντες που περιμένουν να σωθούν
  • 07:22 Λιμενικό:Στους 221 οι διασωθέντες
  • 07:21 Λιμενικό: Στο Norman Atlantic έχουν επιβιβαστεί γιατροί
  • 07:21 Λιμενικό:Δεν υπάρχει τραυματίας στο πλοίο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού