Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία έχουν τις ρίζες τους στο νησί της Μυκόνου και ειδικότερα στην περιοχή του Καραπέτη, εκεί που χτίζεται ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο.

Λόγω της ανέγερσης του ξενοδοχείου η αξία της γύρω περιοχής αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ, εξ ου και το ενδιαφέρον για αγορά οικοπέδων πλησίον του ξενοδοχείου ήταν ενισχυμένο.

Ο τοπογράφος φαίνεται να είχε αγοράσει μία έκταση-«φιλέτο» δίπλα στο ξενοδοχείο και παράλληλα να έχει έντονη κόντρα με μεσίτη του νησιού.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και της εκπομπής Live News, στο παρελθόν ο τοπογράφος είχε δεχθεί επίθεση. Οι υποψίες για τον ξυλοδαρμό του βάραιναν έναν επιχειρηματία της Μυκόνου, καθώς αυτός φέρεται κατά πολλούς να έχει κίνητρο εξαιτίας των διαφορών τους για τις γεωγραφικές εκτάσεις δίπλα στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο.

Ο τοπογράφος αγόρασε 10 στρέμματα γης δίπλα στο πολυτελές ξενοδοχείο

Σύμφωνα με το Mega, δίπλα από την έκταση του ξενοδοχείου που ανήκει σε fund από τη Σαουδική Αραβία, ο τοπογράφος είχε καταφέρει να αγοράσει 10 στρέμματα γης, αλλά και να βγάλει άδεια για πεντάστερο ξενοδοχείο.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο τοπογράφος που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό φέρεται να πρόλαβε πολλούς πριν από 4 χρόνια, μεταξύ των οποίων και έναν επιχειρηματία που γνώριζε. Έναν άνδρα που είχε ήδη έκταση στην περιοχή και έμαθε πως ο 54χρονος κατάφερε με την αιφνιδιαστική αγορά του να μπει ανάμεσα στη δική του και το πολυτελές ξενοδοχείο.

Ο 54χρονος, όπως φέρυται να κατέθεσαν άτομα από το περιβάλλον του, πίστευε ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από τον ξυλοδαρμό του στο Χαλάνδρι το 2021.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lxi3vo8dbt)

Το οικόπεδο-"φιλέτο" στη Μύκονο

Από τις αρχές της εβδομάδας, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία ήταν μια αγορά που είχε κάνει το θύμα και για την οποία ενδιαφέρονταν και άλλοι.

Ωστόσο, δεν προσδιορίζεται ποια είναι αυτή η περιοχή.

Ο 54χρονος άλλωστε επένδυε τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά σε αγορές οικοπέδων και ακινήτων, σε περιοχές που από ορισμένους χαρακτηρίζονταν «φιλέτα».

Στο κινητό τηλέφωνο του θύματος εντοπίστηκαν μηνύματα από συνομιλίες του με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία. Σε αυτά γίνεται αναφορά στις επίμαχες εκτάσεις στη περιοχή Καραπέτης, που και οι δύο κάποιο διάστημα προσπαθούσαν να πουλήσουν.

Ο επιχειρηματίας που συνομιλούσε με τον τοπογράφο, φέρεται μάλιστα να ήταν ανάμεσα σ' εκείνους που συνάντησαν τον 44χρονο φερόμενο ως εκτελεστή του τοπογράφου, λίγο καιρό πριν από τη δολοφονία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lxosnyiff5)

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν ο 44χρονος απολογηθεί για το έγκλημα που του καταλογίζεται. Από την πρώτη στιγμή αρνείται τα πάντα, με μια σειρά από στοιχεία να είναι συντριπτικά σε βάρος του, σύμφωνα με τις Αρχές.

Όπως διαπιστώθηκε, άφησε τη μηχανή του σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι για να πάρει το σκούτερ που χρησιμοποίησε στη δολοφονική επίθεση. Μια από τις επόμενες μέρες, όμως, δεν φορούσε κράνος, με αποτέλεσμα κάμερα ασφαλείας να τον καταγράψει και οι αστυνομικοί να τον ταυτοποιήσουν. Μέσα από την πρωινή της παρέμβαση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να γίνει άρση τηλεφωνικού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου στις περιπτώσεις που χρειάζεται ώστε μια σειρά από υποθέσεις να εξιχνιαστούν.

«Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμη δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τα όπλα, αλλά και το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, με τον 44χρονο να ετοιμάζει την απολογία του και τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό να προχωρούν καθημερινά όλο και περισσότερο.

Δύο καταθέσεις ρίχνουν φως στην υπόθεση

Σύμφωνα με το Mega, στη δικογραφία για την υπόθεση υπάρχουν δύο καταθέσεις ατόμων από το προσωπικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του 54χρονου τοπογράφου που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Οι καταθέσεις αυτές αφορούν τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο τοπογράφος έξω από το σπίτι του, με τα στενά πρόσωπα του 54χρονου να αναφέρουν στην Αστυνομία πως θεωρούσαν υπεύθυνο επιχειρηματία της Μυκόνου.

Ο τοπογράφος είχε κόντρα με τον επιχειρηματία για μία δίοδο ανάμεσα στα οικόπεδά τους στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου κι εκεί έβλεπε το «κίνητρο» πίσω από τον ξυλοδαρμό του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ly2cqb5hw1)

Τι θα ισχυριστεί ο 44χρονος κατηγορούμενος

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κρίσιμο στοιχείο για την υπόθεση είναι η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του 44χρονου συλληφθέντος. Ο 44χρονος αναμένεται να ισχυριστεί πως τα κατάλοιπα πυρίτιδας που εντοπίστηκαν δεν αφορούν εγκληματική ενέργεια, αλλά από ασκήσεις που έκανε σε σκοπευτήριο στα δυτικά προάστια.

Συμπληρώνεται πως πρόκειται να ζητηθεί να συγκριθεί η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του με τις σφαίρες που δέχτηκε ο 54χρονος τοπογράφος. Ως προς τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε ανάλυση κλήσεων και συσκευών, ενώ εικάζεται πως ο 44χρονος έχει προσπαθήσει να εξαλείψει τα δεδομένα από το κινητό του τηλέφωνο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lxu6bol5hd)