Για προκλητική προβολή της αθεΐας κάνει λόγο στο προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με αφορμή τον πολιτικό όρκο που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει την χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την "συντροφό του", όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, καί όχι με την "σύζυγό του", δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος, β) δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα καί γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται νά δώσει τόν θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος!».

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων σημειώνει ότι βήματα αποχριστιανοποίησης έγιναν και από άλλους πρωθυπουργούς παλαιότερα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί «στο γκρέμισμα της χριστιανικής Ελλάδος με την προκλητική προβολή της αθεΐας!... Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλει κάποια επιφύληξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθυπουργού!».