Σε επιφυλακή ολόκληρη τη νύχτα οι αρχές στον ποταμό Έβρο
mediadefaultimagesebros_02022015212839
Ελλάδα

Σε επιφυλακή ολόκληρη τη νύχτα οι αρχές στον ποταμό Έβρο

Συνεχίζεται η αυξημένη ροή των υδάτων

Μια δύσκολη νύχτα αναμένεται να έχουν μπροστά τους οι τοπικές αρχές του Έβρου, καθώς θα βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό επεισόδιο, που ενδεχομένως να σημειωθεί, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης της ροής των υδάτων, στην κοίτη του ποταμού ’ρδα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, κατασκεύασαν μικρά αναχώματα του ενός μέτρου, σε διαφορετικά σημεία εντός του οικισμού των Καστανιών, ώστε να προλάβουν την εξέλιξη τυχών πλημμυρικών φαινομένων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς τόνισε ότι η κατασκευή αυτών των αναχωμάτων αποτελούν μια βάση ώστε αν κριθεί απαραίτητο, μέσα στη διάρκεια της νύχτας, αυτά να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, σε μικρό σχετικό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Πέτροβιτσ σημειώνει ότι η ροή των υδάτων είναι συνεχώς αυξανόμενη μετά την απόφαση των βουλγαρικών αρχών να ανοίξουν το φράγμα του Ιβαήλογκρατς, προκειμένου εκτονωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στη γειτονική χώρα. Υπογραμμίζει επίσης, ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, την Τετάρτη θα είναι η κρισιμότερη μέρα οπότε αναμένεται να κορυφωθεί η ροή, μέσα στην κοίτη του ποταμού ’ρδα, δεδομένου ότι χρειάζονται περί τις 12 ώρες για την μετακίνηση όλου του όγκου των υδάτων από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο συνεχίζει να είναι το τμήμα της Εθνικής Οδού, που οδηγεί στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λόγω της υπερχείλισης του νερού που κάλυψε το οδόστρωμα, ενώ δεν λειτουργεί και το τελωνείο στις Καστανιές.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα