Το Μηχανικό του Στρατού Ξηράς θα υποστηρίξει την προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου για την άμεση αποκατάσταση των τρομερών υλικών καταστροφών από τις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου προς τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη σχετικά με τις ζημιές από τη βροχόπτωση και την κατάρρευση των γεφυριών της Πλάκας και του Κομποτίου. Στον κ. Καχριμάνη ο ΥΕΘΑ ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη ότι έχει δώσει εντολή στον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά για την πλήρη υποστήριξη με μηχανήματα Μηχανικού του ΓΕΣ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, κάτι για το οποίο ο Περιφεριάρχης τον ευχαρίστησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατ’ αρχάς είναι σε ετοιμότητα οι Μονάδες της ιστορικής – κατ’ όνομα – VIII (8ης) Μεραρχίας Πεζικού «ΟΧΙ», που σήμερα είναι μεγέθους ταξιαρχίας, ενώ, αν απαιτηθεί να επέμβει, «υπεύθυνο» για τέτοιες δουλειές από πλευράς του Στρατού Ξηράς είναι το εξαιρετικό 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ), οι «κομάντος του Μηχανικού», που εδρεύει στο Λουτράκι και έχει πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία σε τέτοιου είδους αποστολές (π.χ. Κεφαλλονιά, Μεσσηνία κ.λπ.)

Λ.Σ.Μ.