"Κατόπιν δημοσιεύματος με τίτλο «Με ένα ασθενοφόρο εξυπηρετείται όλη η Ηλεία!» το οποίο αναφερόταν στον επιχειρησιακό τρόπο κάλυψης από το Ε.Κ.Α.Β. τροχαίου ατυχήματος που συνέβη χθες 2/2 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πύργου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ειδικά χθες η ημερήσια επιχειρησιακή δύναμη του Ε.Κ.Α.Β. ανερχόταν σε 8 ασθενοφόρα τα οποία και ενεργούσαν (κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του 24ώρου) υπό έντονα καιρικά φαινόμενα (Χαλάζι & βροχή).

Όσον αφορά το συμβάν, το συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση χθες 2 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00, σχετικά με περιστατικό τροχαίου ατυχήματος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στον Πύργο Ηλείας και αφού ενημερώθηκε το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, το οποίο και επέστρεφε από διακομιδή (δεν είχε ξεκινήσει για άλλο συμβάν όπως εκ παραδρομής αναφερόταν στο δημοσίευμα), αυτό αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 18:28.

Δεδομένου ότι το Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την Ελλάδα και προφανώς και στην Ηλεία, στοχεύει τόσο στην άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας σε όλους τους πολίτες όσο και στην ασφαλή και ταχεία μεταφορά τους στους κατάλληλους υγειονομικούς σχηματισμούς, θα θέλαμε να γίνει σαφές πως η «εν ενεργεία» δύναμη των ασθενοφόρων πάντα διατηρείται στα προβλεπόμενα πλαίσια (ανά συνθήκη) για την πληρέστερη κάλυψη της κάθε περιοχής.

Βάσει των προαναφερόμενων, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την επιχειρησιακή δράση του Ε.Κ.Α.Β. στην Ηλεία, το οποίο συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος όλων των πολιτών, με τους διασώστες του να διεκπεραιώνουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες επί 24ώρου βάσεως, 365 μέρες τον χρόνο".