Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης μίλησε ο ο καθηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος της αναστήλωσης της Αρχαίας Ελεύθερνας Νίκος Σταμπολίδης αναφορικά με τις εργασίες στο χώρο αυτόν.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του έργου, που πολλοί χαρακτηρίζουν «Ακρόπολη του Ρεθύμνου», αυτή τη στιγμή το μουσείο έχει ολοκληρωθεί ως κτήριο, όπως τόνισε ο καθηγητής, το οποίο διαθέτει πλέον ηλεκτρισμό και υδροδότηση. Σε ό,τι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου, με τη συνδρομή του Δήμου απομακρύνθηκαν τα μπάζα από τη δυτική και ανατολική πλευρά ενώ μένει να ξεκινήσουν οι εργασίες περίφραξης, η κατασκευή τοιχίου καθώς και οι χωματουργικές εργασίες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για άλλη μια φορά ο κ. Σταμπολίδης στην αναγκαιότητα φύλαξης του χώρου της Αρχαίας Ελεύθερνας που αν εξασφαλιζόταν θα ήταν ίσως εφικτό ο αρχαιολογικός χώρος τουλάχιστον να ανοίξει μετά τον Ιούνιο.

Παρόλο που άγνωστο παραμένει ακόμη το πότε θα μπορέσουν να ανοίξουν οριστικά οι πύλες του Μουσείου και το έργο να είναι καθ’ όλα έτοιμο να κοσμήσει το νομό αλλά και όλη την Κρήτη, ο κ. Σταμπολίδης τόνισε πως η καλύτερη ενδιάμεση λύση για την ταχύτερη λειτουργία του θα ήταν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο που αναμένεται έως τον Μάρτιο να τοποθετηθούν τα προς έκθεση αντικείμενα και το Μουσείο να λειτουργήσει. Ωστόσο, επεσήμανε πως η συνδρομή της πολιτείας είναι απαραίτητη δεδομένου ότι μια τέτοια πρόταση θα αποδώσει καρπούς αν γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΣΠΙΣΗΣ:

65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου με 441 ταινίες από 72 χώρες

Το Αζερμπαϊτζάν επιμένει... πολιτιστικά

Θέατρο Badminton: «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη»

Η Ακρόπολη στα 20 πιο εντυπωσιακά μνημεία της Unesco

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις Απόκριες

5 ½ ανθρώπινες ιστορίες από την ελληνική κρίση

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναστηλώνει το Γεφύρι της Πλάκας

Φωτορεπορτάζ: Πώς είναι το γεφύρι της Πλάκας μετά την κατάρρευση