Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο περιμένουμε την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
’νεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -5 (μείον 5) έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.
’νεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.
’νεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης.
’νεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων ή χιονόνερου κυρίως στα βόρεια.
’νεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.
’νεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
’νεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα συνεχιστεί η εβδομάδα

Ο χιονιάς και η βαρυχειμωνιά θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, επηρεάζοντας κυρίως τις ανατολικότερες και νοτιότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας με νεφώσεις, χιονόνερο και χιόνια στα βουνά και βοριάδες που αν και θα εξασθενίσουν, θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο να πνέουν από 5 εως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές, ολικό παγετό θα έχουμε στη βόρεια Ελλάδα με -9 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο

Ύφεση των φαινομένων που υποχωρούν το ερχόμενο τριήμερο με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο την Παρασκευή και χιονόνερο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πέμπτη 12/2

Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά γενικά θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Παρασκευή 13/2

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά γενικά θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Σάββατο 14/2

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.