Στις 14 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για πρώτη φορά στην Ελλάδα το European Junior Original Concert, μια διοργάνωση του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και της Yamaha Music Foundation και τη Υamaha Μusic Europe στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Junior Original Concert (JOC) είναι μία ιδιαίτερη συναυλία που ξεκίνησε το 1972 στην Ιαπωνία και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά από 6 έως 15 ετών που παρακολουθούν τα συστήματα της Yamaha να συνθέσουν τα δικά τους έργα και να τα ερμηνεύσουν μπροστά σε κοινό. Μετά από τις συναυλίες στο Μιλάνο το 2008, το Παρίσι το 2009, τη Βιέννη το 2010, το Αμβούργο το 2011, τη Μαδρίτη το 2012, τη Βενετία το 2013 και το Λονδίνο το 2014, φέτος η Αθήνα επελέγη να φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό γεγονός.

Στο European Junior Original Concert θα λάβουν μέρος 12 μικροί συνθέτες ηλικίας από 6 έως 15 ετών από τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και, φυσικά την Ελλάδα. Τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Junior Original Concert εκπροσωπούν η Μαρία Αισώπου και η Βένια Χουλιάρα.

H Μαρία Αισώπου, 9 χρονών, θα παίξει στο πιάνο τη σύνθεσή της "The Small Kite" και η Βένια Χουλιάρα, 10 χρονών, το κομμάτι "Music Fantasy", το οποίο θα ερμηνεύσει η ίδια στο πιάνο μαζί με τους συμμαθητές της: Ιωάννα Κατσικοπούλου - Ειρήνη Μουσταφέλλου - Θανάση Πουλισάκη (αρμόνιο), Γαρυφαλλιά Κερκέζου (ντραμς) και φωνητικό σύνολο που θα αποτελείται από όλους τους συμμετέχοντες του Junior Original Concert.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα παιδιά μαθαίνουν τα οφέλη των αστικών συγκοινωνιών

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις

Ζευγάρι Γερμανών δημιούργησε ντοκιμαντέρ για την κρίση

Δωρεάν μαθήματα tango στο Βοτανικό

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη μεταμορφώθηκε σε Εντίθ Πιάφ (ΦΩΤΟ)!

Στο Εθνικό Θέατρο οι "Ευτυχισμένες μέρες" του Μπέκετ

Μεγάλο αφιέρωμα στον ’κη Πάνου με Μητσιά και Μαργαρίτη

Πλήθος εκδηλώσεων στον Πειραιά για Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα