Με γνώμονα το σημαντικό ρόλο των δημόσιων μουσικών σχολείων το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία, με σκοπό την άμεση ενίσχυση όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα ενέκρινε δωρεά ύψους €940.000 για τη στήριξη των 43 Μουσικών Σχολείων σε όλη την επικράτεια, με την οποία επιδιώκει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων σε μουσικά όργανα και να ενισχύσει σημαντικά τόσο το έργο των καθηγητών των Μουσικών Σχολείων, όσο και των 9.200 μαθητών που φοιτούν σήμερα σε αυτά. Μέσω της πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα θα δωρίσει στα Μουσικά Σχολεία 1.201 υψηλής ποιότητας μουσικά όργανα. Σε αυτά περιλαμβάνονται 54 διαφορετικοί τύποι μουσικών οργάνων από όλες τις κατηγορίες, όπως κλασική κιθάρα, βιολί, σαξόφωνο, ταμπουράς, μπουζούκι, μαντολίνο και άλλα, πολλά από τα οποία θα είναι χειροποίητα και θα κατασκευαστούν από έμπειρους Έλληνες οργανοποιούς. Μέρος των παραδοσιακών κρουστών οργάνων θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τους εκπαιδευμένους του εργαστηρίου κατασκευής μουσικών οργάνων του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Η ΙΔΕΑ

Η ιδέα για τη συγκεκριμένη δωρεά προέκυψε έπειτα από επίσκεψη μαθητών Μουσικού Σχολείου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και την πρωτοβουλία μαθητή του σχολείου να επικοινωνήσει στη συνέχεια με το Ίδρυμα και να μοιραστεί τις σκέψεις του αναφορικά με το ΚΠΙΣΝ αλλά και το μέλλον της μουσικής παιδείας στη χώρα.

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Για την προμήθεια των μουσικών οργάνων πραγματοποιήθηκε εκτενής έρευνα της εγχώριας αγοράς επαγγελματιών οργανοποιών, η οποία είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην κατασκευή υψηλής ποιότητας οργάνων με εξαγωγικό προσανατολισμό, και οι οποίοι με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτισαν την πρωτοβουλία. Επιπλέον, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες μουσικούς διασφαλίστηκε ο απαραίτητος τεχνικός και ποιοτικός έλεγχος όλων των μουσικών οργάνων προτού αυτά παραδοθούν στα σχολεία και τους μαθητές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβολή γερμανικών ταινιών με δωρεάν είσοδο

Αύξηση επισκεπτών στα Ελληνικά Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

Απίθανη ανακάλυψη στο Διρό: Εντοπίστηκε ζευγάρι θαμμένο... αγκαλιά (ΦΩΤΟ)

Δωρεάν εισιτήρια από το Θέατρο Τέχνης προς τιμήν του Κουν

"Ερωτικά" κοσμήματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά μαθαίνουν τα οφέλη των αστικών συγκοινωνιών