Έναν κρυμμένο προορισμό, ασύλληπτης ομορφιάς στην Ελλάδα προτείνει η Huffington Post στους αναγνώστες της, παροτρύνοντάς τους να τον εντάξουν στη λίστα με τα ταξίδια που πρέπει να κάνουν έστω και μια φορά στη ζωή τους.

Το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», όπως αποκαλείται η εκπληκτική Καστροπολιτεία της Λακωνίας, αποτελεί μια μικρή, αλλά ιστορική πόλη στην ανατολική Πελοπόννησο και είναι το ιδανικό μέρος για όσους είναι λάτρεις των γραφικών τοπίων, τα οποία συνδυάζουν την παράδοση με το μοντέρνο στοιχείο.

Η περιοχή διαθέτει έναν κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο, με μικρά μαγαζάκια κατά μήκος του, όπως και διάφορα καφέ και μπαρ, ενώ καταλήγει στην κεντρική πλατεία του Χριστού Ελκομένου, όπου υπάρχει και το πολυφημισμένο κανόνι της περιοχής, που όλοι φωτογραφίζουν.

Επιπλέον, πέρα από ολόκληρη την Καστροπολιτεία, ένα ακόμα αξιοθέατο που μπορούμε να θαυμάσουμε, αποτελεί και το σπήλαιο της Καστανιάς στη Μονεμβασιά. Όπως και να έχει, ο συγκεκριμένος προορισμός θα μας ξετρελάνει, με τα στενά του δρομάκια, την παραδοσιακή αισθητική του και φυσικά την υπέροχη θέα από την ’νω Πόλη.

Μάλιστα, η αμερικανική ιστοσελίδα έκανε αναφορά και στον μεγάλο ποιητή Γιάννη Ρίτσο, του οποίου η καταγωγή ήταν από τη Μονεμβασιά, όπου σήμερα εκεί βρίσκεται ο τάφος του.