Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και σταδιακά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού και ποιες πόλεις θα πλήξει περισσότερο η κακοκαιρία.
Στα δυτικά περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας αλλά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν με ασθενείς βροχές και χιονόνερο. Χιόνια περιμένουμε κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά και για λίγο στα πεδινά της χώρας.

Οι πόλεις που επηρεαστούν από την κακοκαιρία την Τετάρτη είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Λιβαδειά, η Θήβα, η Αττική, η Κόρινθος, η Νεμέα, η ’νδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και αργότερα τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά όμως και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 3 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 έως 4 βαθμούς στα ανατολικά και έως 9 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε χιονόνερο και λίγα χιόνια κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, στα ανοιχτά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο, με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Πολικές θερμοκρασίες και την Πέμπτη

Ενώ στα δυτικά περιμένουμε λιακάδα στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν τοπικά με λίγες βροχές, χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: 

Βόλος, η Λαμία, η Ιστίαια, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Αττική, η Θήβα, η Λιβαδειά, η Κόρινθος, η Νεμέα, η ’νδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κως.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ αλλά αργότερα θα εξασθενίσουν. Παγετό και μάλιστα ολικό θα έχουν πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιονόνερο και λίγα χιόνια περιμένουμε στα βουνά και τα ημιορεινά της ανατολικής Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε περισσότερη ηλιοφάνεια με λίγα φαινόμενα κυρίως στα γύρω ορεινά του νομού που όμως θα εξασθενίσουν γρήγορα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 ες 7 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Περιμένουμε σιγά σιγά από τα δυτικά οι νεφώσεις να πυκνώνουν με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Κυριακή

Στα δυτικά περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο από την ΕΜΥ

Βροχές και χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες στη χώρα. Ύφεση των φαινομένων από την Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας. 

Τετάρτη 18/2

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα στα πεδινά των βορειότερων περιοχών. Ο καιρός στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια τη νύχτα και το πρωί.

Πέμπτη 19/2

Στα δυτικά γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Παρασκευή 20/2

Στα δυτικά γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.