Το Taste Atlas αποθεώνει και πάλι την ελληνική κουζίνα, που αναδείχτηκε η καλύτερη στον κόσμο για φέτος και αυτή τη φορά μοιράστηκε τα 25 must try ελληνικά πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος.
«Η Ελλάδα, η οποία έχει ανακηρυχθεί πρώτη στον κόσμο για τη γαστρονομία της, αποδεικνύει ότι η κουζίνα της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής της ταυτότητας. Τα γεύματα στην Ελλάδα δεν αποτελούν απλώς στάσεις μέσα στην ημέρα, αλλά στιγμές που ξεχωρίζουν στο ταξίδι, όχι μόνο για τις γεύσεις τους, αλλά και για το συναίσθημα, τη θέα, και τη φιλοξενία που τα συνοδεύει», αναφέρει το Taste Atlas.
Taste Atlas για Ελληνική κουζίνα: Δεν βασίζεται σε περίτεχνες τεχνικές, αλλά στην εξαιρετική ποιότητα των υλικών
«Φανταστείτε να κάθεστε σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα, με την ευωδιά του ψητού χταποδιού και του φρέσκου ψαριού να αναμειγνύεται με την αλμύρα της θάλασσας, ενώ ο ήχος των κυμάτων δημιουργεί την αίσθηση ότι ο χρόνος κυλά πιο αργά. Ή να βρίσκεστε σε ένα ήσυχο ορεινό χωριό, όπου το φαγητό σιγοψήνεται για ώρες σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους και η ζεστασιά του φτάνει μέχρι την καρδιά», συνεχίζει μιλώντας για τα ελληνικά φαγητά. «Η ελληνική κουζίνα είναι άρρηκτα δεμένη με τις εποχές και τα τοπικά έθιμα. Το καλοκαίρι σηματοδοτείται από χαλαρές συνεστιάσεις κάτω από τα αστέρια, με ψητά κρέατα, χωριάτικες σαλάτες και άφθονο κρασί ή ούζο. Αντίθετα, ο χειμώνας φέρνει πιάτα πιο ζεστά και χορταστικά, όπως σούπες, μαγειρευτά και φαγητά φούρνου, που απολαμβάνονται σε σπίτια γεμάτα θαλπωρή» προσθέτει, αναλύοντας τις ελληνικές γεύσεις.
«Ειδικές περιστάσεις, όπως το Πάσχα, προσθέτουν μια ακόμα διάσταση: από το τσουρέκι μέχρι το αρνί στη σούβλα, τα εορταστικά τραπέζια γίνονται αφορμή για οικογενειακή ένωση και κοινή απόλαυση. Αυτό που κάνει την ελληνική κουζίνα μοναδική είναι η αυθεντικότητα και η απλότητά της. Δεν βασίζεται σε περίτεχνες τεχνικές, αλλά στην εξαιρετική ποιότητα των υλικών: ελαιόλαδο, φρέσκα βότανα, ψάρια και θαλασσινά, εποχιακά λαχανικά και τοπικά τυριά - όλα συνυφασμένα με τα ιδιαίτερα μικροκλίματα και το ανάγλυφο της χώρας».
Αν θέλετε να ανακαλύψετε πραγματικά τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, αναζητήστε 25 εμβληματικά πιάτα που αποτυπώνουν την παράδοση, τη δημιουργικότητα και την ποικιλία των γεύσεων της Ελλάδας. Κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία - της γης, των ανθρώπων και του πολιτισμού», καταλήγει.
To top-25 της Ελληνικής κουζίνας σύμφωνα με το Taste Atlas