Αλλάζει το τοπίο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εξήντα τρεις συμπράξεις ξένων εμβληματικών πανεπιστημίων με ελληνικά δημόσια ιδρύματα για τη δημιουργία κοινών μεταπτυχιακών, μεταξύ των οποίων το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, της Καλιφόρνιας, του Τέξας, της Βοστώνης, το Πανεπιστήμιο Georgetown, της Χαϊδελβέργης, το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, το Πανεπιστήμιο Sapienza, το Western University του Καναδά, το Imperial College του Λονδίνου, ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας. Στόχος είναι η διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων προκειμένου η χώρα να καταστεί περιφερειακό κέντρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να έρθουν ξένοι φοιτητές να σπουδάσουν στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση 63 προτάσεων κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων ελληνικών ΑΕΙ με διακεκριμένα ξένα πανεπιστήμια, με συνολικό προϋπολογισμό 81 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες την έγκριση των προσωρινών αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τη «Διεθνοποίηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ», στο πλαίσιο του έργου «Πανεπιστήμια Αριστείας», στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».


Κατάταξη

Σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες βαθμολογικής κατάταξης των αιτήσεων, εγκρίνονται 63 προτάσεις για χρηματοδότηση κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών (Joint Master ή Dual Master) με διακεκριμένα ξένα πανεπιστήμια, από τις συνολικά 132 προτάσεις που υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων προτάσεων ανέρχεται στο ποσό των 81 εκατ. ευρώ (80.958.186,71), εκ των οποίων τα 70 εκατ. ευρώ (69.998.972,56) αφορούν τη συνεισφορά ΤΑΑ και 11 εκατ. ευρώ (10.959.214,15) τον ΦΠΑ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iapogevmatini.gr