Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται το 1ο διεθνές Γυναικολογικό Σεμινάριο (Masterclass)
Το Σάββατο 24 Μαΐου
Μια επιστημονική εκδήλωση που ενισχύει τη διεπιστημονική και διασυνοριακή συνεργασία, στον τομέα της Γυναικολογίας

Το Σάββατο 24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται, με διεθνείς συμμετοχές, το 1ο Masterclass με θέμα την «Πρόπτωση Πυελικών Οργάνων». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ρομποτικής Γυναικολογίας (HERGS) την υποστήριξη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Royal College of Obstetricians & Gynaecologists UK (RCOG), της SofMedica και την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ). Το Masterclass που διοργανώνεται από την EmbryoClinic θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Κλινικής «Άγιος Λουκάς».
Η κομβικής σημασίας επιστημονικής συνάντηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ευαισθητοποίηση και την προαγωγή της γνώσης σχετικά με μια υποτιμημένη πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως.
Η πρόπτωση πυελικών οργάνων δεν είναι απλώς ένα ιατρικό πρόβλημα είναι μία σιωπηλή επιδημία που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής αναρίθμητων γυναικών, επηρεάζοντας οικογένειες και κοινότητες.
Το Masterclass θα εστιάσει στις πλέον σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για την πρόπτωση πυελικών οργάνων, με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτοποριακό ρόλο της ρομποτικής χειρουργικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές, με στόχο τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών.
Ένας από τους βασικούς στόχους του Masterclass είναι η ενίσχυση της διεπιστημονικής και διασυνοριακής συνεργασίας. Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει κορυφαίους ιατρούς, ερευνητές και εκπροσώπους επιστημονικών εταιρειών, δημιουργώντας ένα πλαίσιο γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων.
Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Ηλίας Τσάκος, καθώς και τα μέλη της Καθ. Δημήτρης Μπολοβής και Prof. Cosima Brucker, τονίζουν τη σημασία της εκδήλωσης: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ταλαιπωρία που βιώνουν οι γυναίκες με πρόπτωση πυελικών οργάνων και να καταδείξουμε ότι η αντιμετώπισή της δεν αφορά μόνο την ανατομική αποκατάσταση, αλλά την επαναφορά της φυσιολογικής ζωής τους. Η αντιμετώπιση αυτής της σιωπηλής επιβάρυνσης αποτελεί όχι μόνο ιατρικό καθήκον, αλλά ηθική και κοινωνική υποχρέωση. Πιστεύουμε ότι το μέλλον της υγείας του πυελικού εδάφους είναι μια συλλογική ευθύνη και ξεκινάει εδώ, στη Θεσσαλονίκη».