Στη συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε το μέλος του γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε αρχικά ότι: «Δύο είναι οι στόχοι που εξυπηρετούνται από την κυβέρνηση στην συζήτηση για την άρση της μονιμότητας, ο πρώτος στόχος είναι να ξεφύγει η κυβέρνηση τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και ο δεύτερος στόχος, που τον προμοτάρει με διάφορους τρόπους, είναι να επιβάλει εκφοβισμό και σιωπητήριο στους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα. Να τους θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της. Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτή τη στιγμή επιχειρεί μια γενικότερη άλωση του δημόσιου τομέα».


Μακράκης στα Παραπολιτικά 90,1 για άρση μονιμότητας στο δημόσιο: «Υπάρχει εμμονή της κυβέρνησης»

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Η άλωση του δημόσιου τομέα επιχειρείται με διάφορους τρόπους, συμβαίνουν διάφορα παράλογα. Έχουμε μια fake αξιολόγηση που δεν οδηγεί σε κανένα αντικειμενικό συμπέρασμα τους κυβερνώντες και τους διοικούντες. Έχουμε τους εργολάβους να είναι οι πιο μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πιο ακριβοπληρωμένοι με επιλογή των διοικήσεων και των κυβερνήσεων. Εδώ στον ΟΑΕΔ τα εκατομμύρια πάνε αέρα από το Διοικητικό Συμβούλιο προς τους εργολάβους καθαριότητας. 2 εκατομμύρια έδωσαν προσφάτως από τη ΔΥΠΑ σε τρεις συμβούλους για να συμβουλεύσουν τη ΔΥΠΑ πως θα αξιοποιήσει ένα κομμάτι ακίνητης περιουσίας».

Ο Γιώργος Μακράκης τόνισε ότι: «Ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια και ελευθερία για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του και όχι να γίνει υποχείριο των πολιτικών» και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει θέμα με τη μονιμότητα, υπάρχει εμμονή. Υπάρχει εμμονή της κυβέρνησης, υπάρχει εμμονή του κ. Μητσοτάκη που πολλοί από αυτή την κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι οι πιο μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουμε».

Καταλήγοντας, το μέλος του γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ ανέφερε ότι: «Δεν έχουμε καμία σύγχρονη εποχή στη δημόσια διοίκηση, έχουμε ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Έχουμε ένα τεράστιο πελατειακό κράτος που επιθυμεί την αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος. Έχουμε εκφοβισμό, έχουμε εργασιακή εξουθένωση, έχουμε πελατειακές σχέσεις, έχουμε εντελώς υποστελεχωμένη δημόσια διοίκηση».