Χαϊδάρι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο μητροκτόνο
Παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να πάρει προθεσμία
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 50χρονο μητροκτόνο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 50χρονο, ο οποίος χθες Δευτέρα (26/5) δολοφόνησε με μαχαίρι την 85χρονη μητέρα του στο διαμέρισμά τους στον τρίτο όροφο επί της οδού Σωκράτους στο Χαϊδάρι. Ο μητροκτόνος παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να πάρει προθεσμία.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 50χρονος, η γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και ο 50χρονος είχε αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα της. Το όπλο του εγκλήματος εντοπίστηκε χθες στον τόπο του εγκλήματος, παρελήφθη από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Μητροκτονία στο Χαϊδάρι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο δράστη
Υπενθυμίζεται ότι η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε χθες έχοντας βαθύ τραύμα στον λαιμό και δύο μικρότερα στο πάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ έφερε και ένα τραύμα στο χέρι, που πιθανότατα είναι αμυντικό, δηλαδή σαν να προσπάθησε να αποφύγει την επίθεση. Ωστόσο, μιας και ήταν κατάκοιτη στο κρεβάτι της, δεν κατάφερε να αντισταθεί. Ο δράστης μετά το φονικό τηλεφώνησε στους αστυνομικούς και αποκάλυψε τι είχε συμβεί. Ομολόγησε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 84χρονη μητέρα του, λέγοντας ότι «κουράστηκα να την φροντίζω, επιτέλους λυτρώθηκε από τα προβλήματά της».Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 50χρονος, η γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και ο 50χρονος είχε αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα της. Το όπλο του εγκλήματος εντοπίστηκε χθες στον τόπο του εγκλήματος, παρελήφθη από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.