Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει εδώ και 2,5 μήνες στη ΜΕΘ ο 9χρονος που πνίγηκε με πορτοκάλι σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η κατάστασή του εδώ και 71 ημέρες παραμένει σταθερή αλλά και κρίσιμη. «Προσπαθούν και οι γιατροί από μέσα. Είμαστε επικίνδυνα, είμαστε κρίσιμα. Έχει από τις 20 Μαρτίου το μεσημέρι το πάθαμε. Έχει σχεδόν 2,5 μήνες. Είμαστε δύσκολα. Τώρα εμείς ελπίζουμε επειδή είναι μικρό», είπαν συγγενείς του στην εκπομπή Live News.

Διαβάστε: Λάρισα: Συνεχίζεται η αγωνία για τον 9χρονο που πνίγηκε από πορτοκάλι δύο μήνες πριν - Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάστασή του

«Από ένα πορτοκάλι; Και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα; Κάθεσαι απ’ έξω και κλαις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν μπαίνει κανένας μέσα. Μόνο τη μάνα και τον πατέρα αφήνουν και αυτό για λίγο. Μέσα στο αμάξι κοιμόταν η μαμά. Μέρα, νύχτα εκεί. Εμείς αυτήν την στιγμή παρακαλάμε τον Θεό να δώσει δύναμη και στους γιατρούς», πρόσθεσαν.

Λάρισα: Τι συνέβη στο σχολείο

Όλα συνέβησαν στο προαύλιο του σχολείου όταν ο 9χρονος πνίγηκε την ώρα που έτρωγε ένα πορτοκάλι. Το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει, έχασε τις αισθήσεις του και παρέμεινε χωρίς καρδιακό παλμό για άγνωστο χρονικό διάστημα. Οι δάσκαλοι μόλις είδαν τον μικρό μαθητή να πνίγεται, αμέσως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ χωρίς να σταματήσουν λεπτό να του κάνουν ΚΑΡΠΑ.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του Mega σημειώνεται ότι ο 9χρονος έπαθε δύο φορές ανακοπή.