Πανικός επικράτησε την ώρα του μεγάλου σεισμού στη Ρόδο. Ο σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ «ταρακούνησε» ολόκληρο το νησί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πανικοβληθούν και να σπεύσουν να βγουν έξω από κτήρια και σπίτια. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που ισχυρού σεισμού στη Ρόδο. «Βγήκαμε έξω από το σπίτι και πριν βγω έβλεπα τα πολύφωτα να πηγαίνουν δεξιά και αριστερά. Πέφτανε πράγματα από τα ράφια», είπε κάτοικος της Ρόδου. 

Διαβάστε: Κώστας Παπαζάχος για Ρόδο: Ο σεισμός θα γίνει ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση (Βίντεο)

Σεισμός στη Ρόδο: Με ισχυρή ένταση, αλλά χωρίς ζημιές

Παρά την ισχυρή ένταση της σεισμικής δραστηριότητας, δεν υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές στο νησί, εξαιτίας του μεγάλου εστιακού βάθους.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς όπως ανέφερε και ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, τέτοιοι σεισμοί δεν έχουν μετασεισμική ακολουθία.

 «Μιλάμε για έναν σεισμό διαμέσου βάθους σαν αυτούς που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες. Αυτός είναι γύρω στα 65 χλμ βάθος. Είναι ένας «ειδικός» σεισμός δεν έχει μετασεισμική ακολουθία, θα είναι πολύ “φτωχή” η μετασεισμική ακολουθία. Άρα πρακτικά έχουμε τελειώσει.

Αυτοί οι σεισμοί είναι μεμονωμένα γεγονότα. Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη από εδώ και πέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.