Κεραμέως: "Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα επεκταθεί σε εμπόριο και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες"
Τι δήλωσε η υπουργός
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο εμπόριο και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες - Αύξηση 637% στις δηλωμένες υπερωρίες στον τουρισμό

Την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και στον κλάδο του εμπορίου και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (6/6) στον ANT1, η υπουργός δήλωσε ότι το νέο μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα και στον κλάδο του χονδρεμπορίου, καθώς και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Διαβάστε: Κεραμέως: Αύξηση-ρεκόρ στις δηλωμένες υπερωρίες με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας ενόψει καλοκαιριού
Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην επίσκεψή της με τον πρωθυπουργό στην 44η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Περιστέρι, όπου πάνω από 230 επιχειρήσεις αναζητούσαν κόσμο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η βασική πρόκληση είναι πού θα βρούμε αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουν οι επιχειρήσεις. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι όσο σταθεροποιείται η κατάσταση στην αγορά, να βλέπει κανείς στο τέλος του μήνα να του μένει μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του. Και ναι, νομίζω είμαστε σε μια φάση που ο καθένας θα βλέπει ολοένα και περισσότερα. Εμείς ξέρουμε ήδη πάνω από 10.000 προσλήψεις μόνο από τις Ημέρες Καριέρας», ανέφερε η υπουργός Εργασίας.
Διαβάστε: Κεραμέως: Αύξηση-ρεκόρ στις δηλωμένες υπερωρίες με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας ενόψει καλοκαιριού
Κεραμέως για τις ψηφιακές κάρτες εργασίας: "Οι υπερωρίες στον τουρισμό αυξήθηκαν κατά κατά 637%"
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε πως, χάρη στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 637% στις δηλωμένες υπερωρίες στον κλάδο του τουρισμού, λόγω της αυστηρής παρακολούθησης των ωραρίων μέσω του νέου ψηφιακού συστήματος.Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην επίσκεψή της με τον πρωθυπουργό στην 44η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Περιστέρι, όπου πάνω από 230 επιχειρήσεις αναζητούσαν κόσμο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η βασική πρόκληση είναι πού θα βρούμε αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουν οι επιχειρήσεις. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι όσο σταθεροποιείται η κατάσταση στην αγορά, να βλέπει κανείς στο τέλος του μήνα να του μένει μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του. Και ναι, νομίζω είμαστε σε μια φάση που ο καθένας θα βλέπει ολοένα και περισσότερα. Εμείς ξέρουμε ήδη πάνω από 10.000 προσλήψεις μόνο από τις Ημέρες Καριέρας», ανέφερε η υπουργός Εργασίας.