Θάνατος ορειβάτη στη Δράμα: Το βίντεο με την αρκούδα και τα κενά που ζητούν απαντήσεις - Τι προκάλεσε τελικά τον θάνατό του
Το επικρατέστερο σενάριο
Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, δεν υπάρχουν ίχνη της αρκούδας στο σώμα του άτυχου ορειβάτη, που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση του άγριου ζώου και πτώση σε χαράδρα στη Δράμα

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από αρκούδα ο 61χρονος ορειβάτης στην Δράμα, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα 800 μέτρων και να βρει τραγικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης μετά το τέλος της ιατροδικαστικής εξέτασης χθες Τετάρτη (11/6), μιλώντας στην «Απογευματινή» ήταν ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχουν ίχνη επαφής του άγριου ζώου με το θύμα.
Διαβάστε: Δράμα: Αντιφάσεις στην υπόθεση με τον θάνατο του ορειβάτη - "100% βέβαιο ότι πρόκειται για επίθεση αρκούδας"
Στο ίδιο βίντεο καταγράφεται η παρουσία του ζώου, ενώ ακούγονται οι φωνές του ορειβάτη, τα γαβγίσματα του σκύλου και άλλοι ήχοι που παραπέμπουν στην παρουσία της αρκούδας. Μετά, το κινητό πέφτει ξαφνικά στο έδαφος, ενώ κάποια στιγμή αργότερα πέφτει στη χαράδρα και ο 61χρονος ορειβάτης.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η περαιτέρω ανάλυση του οπτικού υλικού από το κινητό του ορειβάτη, η οποία ενδεχομένως να δώσουν απαντήσεις για τα όσα τελικά συνέβησαν στη δύσβατη περιοχή του δάσους Φρακτού.
Διαβάστε: Δράμα: Αντιφάσεις στην υπόθεση με τον θάνατο του ορειβάτη - "100% βέβαιο ότι πρόκειται για επίθεση αρκούδας"
Θάνατος ορειβάτη στη Δράμα: Το βίντεο με την αρκούδα και τα αναπάντητα ερωτήματα
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν ίχνη επαφής της αρκούδας με το θύμα. Πρόκειται για θάνατο συνε πεία πτώσης από μεγάλο ύψος. Το θύμα έπεσε με την πλάτη, φέρει κατάγματα σε σπονδυλική στήλη και αυχένα, ρήξη νωτιαίου μυελού και κατάγματα στα πλευρά, ως τα πιο βασικά. Δεν βρέθη κε κανένα εύρημα που να αποδεικνύει τραύμα ή αιμάτωμα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο προκληθέν από την αρκούδα».Το επικρατέστερο σενάριο
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το πιθανότερο σενάριο εκτιμούν οι αστυνομικοί, ότι είναι ο ορειβάτης να παραπάτησε πάνω στην ταραχή του και να έπεσε στη χαράδρα. Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι συνηγορεί μέχρι ενός σημείου και το βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του άτυχου Χρήστου. Ο 61χρονος ορειβάτης τραβούσε βίντεο μέχρι τη στιγμή που είδε μπροστά του την αρκούδα.Στο ίδιο βίντεο καταγράφεται η παρουσία του ζώου, ενώ ακούγονται οι φωνές του ορειβάτη, τα γαβγίσματα του σκύλου και άλλοι ήχοι που παραπέμπουν στην παρουσία της αρκούδας. Μετά, το κινητό πέφτει ξαφνικά στο έδαφος, ενώ κάποια στιγμή αργότερα πέφτει στη χαράδρα και ο 61χρονος ορειβάτης.
Συνεχίζονται οι έρευνες
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η υπόθεση παρουσιάζει μερικά κενά, τα οποία ερευνώνται εξονυχιστικά. Οι αστυνομικοί, έχοντας πλέον γνώση του πορίσματος του ιατροδικαστή Κομοτηνής, συνεχίζουν τις έρευνες.Την ίδια ώρα συνεχίζεται η περαιτέρω ανάλυση του οπτικού υλικού από το κινητό του ορειβάτη, η οποία ενδεχομένως να δώσουν απαντήσεις για τα όσα τελικά συνέβησαν στη δύσβατη περιοχή του δάσους Φρακτού.