Με σημαίες, μπαλόνια, ομπρέλες, και mini πλακάτ, όλα στα χρώματα του ουράνιου τόξου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το Athens Pride στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο φέτος κλείνει 20 χρόνια. Με κεντρικό σύνθημα «Μετράμε», χιλιάδες πολίτες –κάθε ηλικίας-, πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στο Athens Pride, δείχνοντας πως τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα συνεχίζουν να δίνουν καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματά τους.
Πολλοί διαδηλωτές φορώντας μπλούζες που απεικόνιζαν καρπούζια, θέλησαν να δείξουν την υποστήριξή τους στην Παλαιστίνη. Μετά την πορεία, είχαν προγραμματιστεί συναυλίες με κεντρικό παρουσιαστή των Γιώργο Καπουτζίδη. Στο show συμμετείχαν η Γιώτα Νέγκα, ο Πάνος Βλάχος και η Κατερίνα Στικούδη.
Athens Pride 2025: Παρόντες Κασσελάκης-Τάιλερ και το "ντου" της Λουκά με εικόνα Ιησού
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, την εμφάνισή της έκανε και η Ελένη Λουκά. Κρατώντας μία εικόνα του Ιησού, θέλησε να διαμαρτυρηθεί -για ακόμα μία φορά- τόσο για το Pride Athens όσο και για την LGBTQ κοινότητα.
Το παρών στην παρέλαση έδωσε και ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ ΜακΜπεθ. Αναφερόμενος στο Athens Pride, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «μακάρι να μην είχαμε ανάγκη την ορατότητα, να ήμασταν μια συμπεριληπτική κοινωνία, με όλες τις δικλείδες ασφαλείας που χρειάζεται ο κόσμος, αλλά δεν είμαστε. σημειώσει πρόοδο αλλά έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας. Το βασικό».
«Είναι να αναγνωρίσουμε ότι η ορατότητα έχει και ουσία και πηγάζει από μια αλήθεια: όλοι μας είμαστε μοναδικοί, κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ας αγκαλιάσουμε τη μοναδικότητα, ώστε να κάνουμε τη διαφορετικότητα πράξη. Και να ξέρεις ο κόσμος πως όταν το κάνουμε αυτό δεν θα είμαστε μόνο μια πιο ευτυχισμένη χώρα, αλλά και μια πιο παραγωγική χώρα. Γιατί ένας πολίτης που είναι απελευθερωμένος και μπορεί να είναι ο εαυτός του, να είναι πιο παραγωγικός στη ζωή του, μπορεί να βοηθήσει και τον συνάνθρωπό του» τόνισε καταλήγοντας ο Στέφανος Κασσελάκης.
Νωρίτερα στα περίπτερα που στήθηκαν για την παρέλαση βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Σήμερα είναι μια μέρα περηφάνιας. Μια μέρα που διεκδικούμε την ισότητα στα δικαιώματα.
Μπορεί να έχουν γίνει αρκετά βήματα, όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που δέχονται πιέσεις και αμφισβήτηση ως προς τα θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ως προς τα θέματα… pic.twitter.com/IQrHdnSdfF
«Σήμερα είναι μια μέρα περηφάνιας. Μια μέρα που διεκδικούμε την ισότητα στα δικαιώματα. Μπορεί να έχουν γίνει αρκετά βήματα, όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που δέχονται πιέσεις και αμφισβήτηση ως προς τα θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ως προς τα θέματα ταυτότητας. Γι’ αυτό και μένουν πολλά να γίνουν. Για εμάς, τους προοδευτικούς πολίτες, η ισότητα είναι η βάση της δημοκρατίας», έγραψε σε ανάρτησή του.