Δίκη Φιλιππίδη: Η υπεράσπιση ζήτησε αναβολή για να προχωρήσει η έρευνα
Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει η πρόταση του εισαγγελέα
Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της εφέτη μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη

Με την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών την προσεχή Παρασκευή. Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει η πρόταση του εισαγγελέα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της εφέτη μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Στο δικαστήριο επανήλθε και το ζήτημα της διακοπής ή αναβολής της δίκης με αφορμή έγγραφο που έφτασε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις έρευνες σε κινητό τηλέφωνο της πρώτης καταγγέλουσας. Σύμφωνα με τους συνηγόρους προς υποστήριξη της κατηγορίας, αλλά και της υπεράσπισης σε αυτό το κινητό η καταγγέλουσα έχει δεχθεί μηνύματα από τον κατηγορούμενο Πέτρο Φιλιππίδη.
Ωστόσο, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν εγγράφως στους δικαστές πως δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο που θα απαιτηθεί για την έρευνα επί της συσκευής. Στο σημείο, μάλιστα, αυτό ο εισαγγελέας της έδρας επανέφερε την πρότασή του για διακοπή της δίκης για τον Σεπτέμβριο.
Μετά την γνωστοποίηση της απάντησης των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας για την πρώτη καταγγέλουσα, Ζαχαρίας Σαλούστρος ζήτησε την πρόοδο της δίκης και την απόρριψη των αιτημάτων της υπεράσπισης για διακοπή η ακόμη και αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας. Αντίθετα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε την αναβολή της δίκης για να προχωρήσει η έρευνα.
Εισαγγελέας: Εμμένω στη διακοπή τον Σεπτέμβριο.
Ζ. Σαλούστρος: Προέκυψε ότι το κινητό με τα μνμ δεν μπορούν να το ανοίξουν και το δεύτερο κινητό δίνει ένα μνμ διαγεγραμμένο του οποίου ο χρόνος δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Αναφέρεται ότι η συσκευή παρουσιάζει δυσλειτουργία στο ρολόι, χάνει ώρες και ημερομηνίες. Η συσκευή δεν ήταν σε λειτουργία το 2020 και ο χρόνος δεν μπορεί να εντοπιστεί. Θεωρούμε ότι εμείς ότι μπορεί να είναι η καταγραφή που έγινε κ. Φιλιππίδου.
Έχουμε δύο δεδομένα, το πρώτο ότι το τηλέφωνο των μνμ δεν μπορούσαν να το ανοίξουν και το δεύτερο, εκτός από αρχεία ήχου, υπάρχει και ένα πρόσθετο το οποίο φαίνεται μηδενικό. Κατά την άποψη μας υπάρχει τεχνική αδυναμία. Μας απαντάει η τεχνική υπηρεσία ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει τον ακριβή χρόνο. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το τηλέφωνο. Η πρόταση του εισαγγελέα δεν μπορεί να σταθεί, καθώς δεν γνωρίζει ΔΕΕ τον ακριβή χρόνο που θα απαιτηθεί.
Εισαγγελέας: Μου είπαν τον Σεπτέμβρη.
Ζ.Σαλούστρος: Το πρώτο που θα είχε πει ο κατηγορούμενος ήταν να πάρουν τα κινητά.
Το θέλουμε αυτό το αποδεικτικό μέσο εάν είναι να διαιωνιστεί αυτό το θέμα. Θεωρούμε ότι και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Ζητώ την απόρριψη του αιτήματος διακοπής ή αναβολής της δίκης.
Εισαγγελέας: Είχα επικοινωνία με ταγματάρχη Βασιλαρά και μου είπε πως τον Σεπτέμβρη να έχουμε αποτελέσματα. Το έγγραφο λέει για προηγμένες εξετάσεις. Εδώ είναι σαν να περιμένετε dna. Εφόσον το δεχτήκατε, να δούμε τι θα βγάλει το τσιπάκι. Εάν βγάλετε μια απόφαση καταδικαστική, θα είναι επανάληψη της διαδικασίας.
Μ. Δημητρακόπουλος: Ανέσυραν όλα τα αρχεία και άκουσαν μόνο μουσική. Και λέει η ΕΛΑΣ ότι συνεχίζουν και λένε ότι έχουν προχωρήσει σε προηγμένες τεχνικές. Δεν υπάρχει λόγος παραγραφής. Ο μόνος λόγος είναι ότι συνταξιοδοτείται η πρόεδρος. Επειδή άφησαν υπόνοιες ότι δεν θέλουμε την αναπληρώτρια. Για αυτό λέω ότι θέλω αναβολή και όχι διακοπή. Τι λένε καλύτερα να αθωωθούν δέκα ένοχοι, παρά να καταδικαστεί ένας αθώος. Αναβολή θέλουμε για κρείσσονες. Εάν με τις ιστοριούλες θέλετε να κρίνετε έναν άνθρωπο για τον οποίο αμφισβητούν ότι έπαθε ακόμα και ισχαιμικό.