Θεσσαλονίκη: Επείγουσα ΕΔΕ για την έκρηξη στο νοσοκομείο Σερρών - Στο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε ο 19χρονος τραυματίας
Με διαταγή της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Σέρρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν δύο εργαζόμενοι. Η διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης διέταξε την διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης(ΕΔΕ).
Διαβάστε: Σέρρες: Με βαρύ τραύμα στον οφθαλμό ο ένας από τους δύο τραυματίες από την έκρηξη στο νεκροτομείο
Όπως αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας δρ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, η έκρηξη έγινε «σε χώρο εργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας κατά την επισκευή ψυγείου συντήρησης αντιδραστηρίων, από άγνωστα μέχρι τώρα αίτια».
«Κατά την έκρηξη τραυματίστηκαν μόνιμος υπάλληλος ειδικότητας ψυκτικού, ετών 45, ο οποίος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου, και ο 19 ετών μαθητευόμενος ΟΑΕΔ ο οποίος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου στην Οφθαλμολογική κλινική χωρίς να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Οι δύο τραυματίες φέρουν θλαστικά τραύματα και ελαφρά εγκαύματα στο σώμα, ενώ ο δεκαεννιάχρονος φέρει επιπλέον ένα διαμπερές τραύμα κερατοειδούς στον αριστερό οφθαλμό».
Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης γνωστοποίησε ότι την ΕΔΕ αναλαμβάνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της.