Η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ζητά την αναβολή της δίκης για «λόγους σύνθεσης του δικαστηρίου και πειστηρίων που εμφανίστηκαν στη διαδικασία». Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, βασικός συνήγορος του ηθοποιού,«πλέον έχουμε μια σύνθεση του δικαστηρίου της οποίας η αμεροληψία είναι λαβωμένη. Με την έννοια ότι συμμετέχει η Εφέτης, που με γραπτή δήλωσή της παραδέχθηκε ότι έχει φιλικές και οικογενειακές σχέσεις με τον (σ.σ. πρώην) δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη, κατά το στάδιο της ανακρίσεως».

Διαβάστε: Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται η απολογία του ηθοποιού για τις δύο κατηγορίες περί απόπειρας βιασμού

Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδγη υπογράμμισε ότι «το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Εφέτης δεν γνωστοποίησε εδώ και οκτώ μήνες τη σχέση της με τον προηγούμενο δικηγόρο του κ. Φιλιππίδη θέτει θέμα ευπρεπείας με την έννοια που καθορίζει η νομολογία του Αρείου Πάγου».


Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Δεν υπάρχει ένα απτό αποδεικτικό στοιχείο», υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Δημητρακόπουλος, υποστήριξε ότι «αν η συγκεκριμένη Εφέτης, η κυρία Αικατερίνη Μυλωνά, γιατί πρέπει να λέμε τα ονόματα, [...] είναι καταδικαστική σε βάρος του κ. Φιλιππίδη θα διαμαρτυρηθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να είναι καταδικαστική, διότι γνωρίζει η πλευρά που υποστηρίζει τις κατηγορίες τη φιλική σχέση που έχει με τον πρώην δικηγόρο του κ. Φιλιππίδη. Είναι μονόδρομος να είναι καταδικαστική».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι «θέλουμε αναβολή», τονίζοντας ότι τα μόνα καταδικαστικά στοιχεία είναι μαρτυρίες. «Δεν υπάρχει ένα απτό αποδεικτικό στοιχείο» προσέθεσε, αναφερόμενος στα στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν αναφερθεί κατά τη διαδικασία, λέγοντας ότι δεν απέδειξαν τίποτε. «Γιατί δεν περιμένουμε και δεν εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη; Αν ανακτηθεί ένα μήνυμα που φαίνεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης λέει “δεν σε βίασα τώρα, θα σε βιάσω την επόμενη φορά”, έχει τελειώσει η υπόθεση. [...] Γι' αυτό ζητάμε αναβολή. [...] Πιστεύω περισσότερο στην αναβολή γιατί έτσι θα έρθει μια νέα σύνθεση που δεν θα έχει καμία σχέση με τους διαδίκους, όπως έγινε στον πρώτο βαθμό και κύλησαν όλα ομαλά» ανέφερε καταλήγοντας ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.