Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα ΜΜΜ: 900 συλλήψεις και πάνω από 50.000 έλεγχοι το πρώτο τετράμηνο
276 συλλήψεις στον προαστιακό
Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Τραμ, Προαστιακός και λεωφορεία είναι πλέον πιο ασφαλή καθώς έχουν πραγματοποιηθεί 900 συλλήψεις πορτοφολάδων και όχι μόνο

Στο πλαίσιο του σχεδίου αστυνόμευσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής, οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν συλλάβει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες πορτοφολάδες, εμπόρους ναρκωτικών, παραβατικούς διαφόρων ειδών ακόμη και άτομα που οπλοφορούσαν παράνομα. Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Τραμ, Προαστιακός και λεωφορεία είναι πλέον πιο ασφαλή καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πρώτο τετράμηνο που εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο σχέδιο αστυνόμευσης, έχουν πραγματοποιηθεί 900 συλλήψεις πορτοφολάδων και όχι μόνο, και περισσότεροι από 50.000 έλεγχοι.
Επιχείρηση «πορτοφολάδες» στα ΜΜΜ: Συμμετέχουν 270 αστυνομικοί
Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή στα μέσα Φεβρουαρίου με έμφαση σε σταθμούς, στάσεις, δρομολόγια και τμήματα του δικτύου όπου εντοπίζονται περισσότερα περιστατικά παραβατικότητας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 270 αστυνομικοί, με τη δύναμη που είναι τοποθετημένη στα ΜΜΜ να έχει ενισχυθεί με 50 ένστολους τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου και της αστυνομίας, οι περισσότερες συλλήψεις, 325 τον αριθμό, προέκυψαν από τους 16.700 και πλέον ελέγχους που έχουν γίνει σε λεωφορεία, και αφορούν κατοχή ναρκωτικών, όπλων αλλά και παράνομη παραμονή στη χώρα. Ακόμα 299 άτομα έχουν συλληφθεί στο Μετρό, στον ΗΣΑΠ και στο Τραμ, όπου έχουν γίνει και οι περισσότεροι έλεγχοι, άνω των 21.900. Πολλές συλλήψεις στα αστικά μέσα σταθερής τροχιάς σχετίζονται με ληστείες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
276 συλλήψεις στον προαστιακό
Στον προαστιακό οι έλεγχοι υπερβαίνουν τους 16.000 και έχουν οδηγήσει σε 276 συλλήψεις.
Πηγές με γνώση του σχεδιασμού που έχει κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τόνισαν ότι η αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε δράσεις που αγγίζουν τόσο άμεσα την καθημερινή ασφάλεια των πολιτών και πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί με αυξημένη ένταση, ειδικά με δεδομένη την αυξημένη παρουσία τουριστών στα μέσα μεταφοράς τους καλοκαιρινούς μήνες.