Αλλαγές έρχονται από τις 10 Ιουλίου στους χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς η κατασκευή του νέου πολυώροφου πάρκινγκ αρχίζει και το πάρκινγκ Μικρής Διάρκειας 1 - Short Term 1 μεταφέρεται. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από τις 10 Ιουλίου 2025 το νέο πάρκινγκ Μικρής Διάρκειας 1 - Short Term 1 θα βρίσκεται στο χώρο Μακράς Διάρκειας - Long Term, περιμετρικά της πεζογέφυρας.

Διαβάστε: "Ελευθέριος Βενιζέλος": Αύξηση 9% στην επιβατική κίνηση το 2025 - Καλύτερες επιδόσεις από το 2024 που ήταν χρονιά-ορόσημο

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία εισόδου/εξόδου θα γίνεται με ένα εισιτήριο, ενώ η δωρεάν στάθμευση θα έχει χρονική διάρκεια 30 λεπτών, αντί για 20’. Οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται στα μηχανήματα ή στην έξοδο του Μικρής Διάρκειας 1, με κάρτα.

Οι αλλαγές στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Οι ηλεκτρικοί φορτιστές θα μεταφερθούν στο νέο χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1 (Short Term). Επιπλέον, οι θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ που βρίσκονταν στο χώρο Μικρής Διάρκειας 1 μεταφέρονται στο χώρο Μικρής Διάρκειας 2 ώστε να εξασφαλίζεται άμεση πρόσβαση στο Κτίριο του Κύριου Αεροσταθμού.

Σημειώνεται ότι ο τιμοκατάλογος στο νέο χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1 (Short Term) δεν αλλάζει. Επίσης, ο νέος χώρος στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1 (Short Term 1) βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 λεπτών (με τα πόδια) από τον Κύριο Αεροσταθμό.


Έργα επέκτασης στο αεροδρόμιο

Το 2025 αρχίζουν σταδιακά τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου με στόχο την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών 40+ εκ. επιβατών/χρόνο.

Η 1η φάση περιλαμβάνει κατασκευή πολυώροφου πάρκινγκ στον χώρο στάθμευσης του Mικρής Διάρκειας 1 και επέκταση της πίστας στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου. Η φάση περιλαμβάνει επέκταση του Κύριου Αεροσταθμού, και της περιοχής Σένγκεν, όπως επίσης και αναβάθμιση του Δορυφορικού Αεροσταθμού.