Έναν κατατοπιστικό, άκρως ενδιαφέρον και γεμάτο… γεύσεις χάρτη της Ελλάδας δημοσίευσε στο X η γνωστή ιστοσελίδα Taste Atlas. «Η Ελλάδα ξεχειλίζει από γεύσεις. Από την κρεμώδη πλούσια μυζήθρα στην Κρήτη μέχρι τις βαθιές, γήινες νότες του ξινόμαυρου στον βορρά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αποθεωτική λεζάντα.

Διαβάστε: Taste Atlas: Οι 10 ελληνικές περιφέρειες στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου για διακοπές με βάση το φαγητό

«Τα νησιά της Ελλάδας προσφέρουν τις δικές τους μοναδικές γεύσεις, όπως η μαστίχα από τη Χίο, η ντελικάτη φάβα της Σαντορίνης και το αρωματικό ελαιόλαδο της Λέσβου. Γλυκές πινελιές από τα φημισμένα φιστίκια της Αίγινας και τα σύκα της Κύμης, βασικά είδη του παραδοσιακού ελληνικού ντουλάπι», σημειώνεται στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Taste Atlas, «η ηπειρωτική χώρα φέρνει πιο έντονες γεύσεις με αρωματικές πιπεριές Φλωρίνης, την απαλή γεύση του γαλοτυριού και τον έντονο χαρακτήρα του τσίπουρου. Μαζί, αυτά τα προϊόντα σχηματίζουν ένα ζωντανό μωσαϊκό τοπικών τερουάρ, χειροποίητων μεθόδων και πολιτιστικής κληρονομιάς που ορίζουν την ψυχή της ελληνικής γαστρονομίας».

Να σημειωθεί ότι το Taste Atlas είναι ένας βιωματικός διαδικτυακός ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακό φαγητό που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, κριτικές φαγητού και ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή υλικά και πιάτα.

Taste Atlas: Ο γευστικός χάρτης της Ελλάδας

Δείτε τον χάρτη του Taste Atlas με τις μοναδικές γεύσεις ανά περιοχή στην Ελλάδα: