Το Taste Atlas υπενθύμισε την πρωτιά της ελληνικής κουζίνας με φόντο τις καλοκαιρινές διακοπές
Ποιες είναι οι χώρες με το καλύτερο φαγητό
Νέα ανάρτηση από το Taste Atlas με... άρωμα και γεύσεις Ελλάδας

Διαβάστε: Taste Atlas: Το ελληνικό παγωτό που συμπεριλαμβάνεται στα 100 πιο εμβληματικά του κόσμου
Να σημειωθεί η Ελλάδα ξεπέρασε παραδοσιακές “δυνάμεις”, όπως η Ιταλία, το Μεξικό, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Ινδονησία, η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Κίνα, που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα, σύμφωνα με τη βαθμολογία.
We’re halfway through the year. Where to go for summer vacation? Somewhere with the best food, of course: https://t.co/TVbd3jZxvC@VisitGreecegr @VisitItalyOffi1 @VisitMexico_ @spain @visitportugal @GoTurkiye @wonderfulid @ExploreFranceEN @Visit_Japan @Chinacultureorg… pic.twitter.com/SUPnTMLvhe
— TasteAtlas (@TasteAtlas) July 1, 2025
Το Taste Atlas είναι ένας βιωματικός διαδικτυακός ταξιδιωτικός οδηγός για παραδοσιακό φαγητό που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, κριτικές φαγητού και ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή υλικά και πιάτα. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες το Taste Atlas, δημοσίευσε έναν κατατοπιστικό, άκρως ενδιαφέρον και γεμάτο… γεύσεις χάρτη της χώρας.
"Η Ελλάδα ξεχειλίζει από γεύσεις"
«Η Ελλάδα ξεχειλίζει από γεύσεις. Από την κρεμώδη πλούσια μυζήθρα στην Κρήτη μέχρι τις βαθιές, γήινες νότες του ξινόμαυρου στον βορρά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αποθεωτική λεζάντα.«Τα νησιά της Ελλάδας προσφέρουν τις δικές τους μοναδικές γεύσεις, όπως η μαστίχα από τη Χίο, η ντελικάτη φάβα της Σαντορίνης και το αρωματικό ελαιόλαδο της Λέσβου. Γλυκές πινελιές από τα φημισμένα φιστίκια της Αίγινας και τα σύκα της Κύμης, βασικά είδη του παραδοσιακού ελληνικού ντουλάπι», σημειώνεται στη συνέχεια.
Greece 🇬🇷 bursts with flavor. From the creamy richness of Myzithra cheese in Crete to the deep, earthy notes of Xinomavro wine in the north. The islands offer their own unique contributions, like Masticha from Chios, the delicate Fava of Santorini, and the aromatic olive oil of… pic.twitter.com/ZaaqAUrj6e
— TasteAtlas (@TasteAtlas) June 27, 2025