Με την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που συνεχίζει να καίει στην Κρήτη και ειδικότερα στην Ιεράπετρα να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και τα μποφόρ να συνεχίζουν να πνέουν έντονα αλλά με ελαφρώς μειωμένη ένταση σε σχέση με την Τετάρτη, η καταστροφή που έχουν αφήσει πίσω τους οι φλόγες είναι ανυπολόγιστη κυρίως στην περιοχή της Αγιά Φωτιάς και από εκεί ανατολικά στα Αχλιά και κυρίως στα δυτικά, στα Φέρμα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του RadioLasithi.gr.

Σημειώνεται πως μέχρι και το πρωί της Πέμπτης δεν έχει ξεκινήσει καμία καταγραφή των ζημιών ούτε και υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια που ξεκίνησαν την πυρκαγιά.

Διαβάστε: Φωτιά στην Κρήτη: Σε τρία μέτωπα η μάχη με τις φλόγες στην Ιεράπετρα - Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν 5 οικισμοί, ενισχύονται οι δυνάμεις

Φωτιά στην Κρήτη: Το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Ιεράπετρα

Στην παρακάτω εικόνα που δημοσιεύει το radiolasithi.gr, μπορείτε να δείτε το σημείο απ’ το οποίο ξεκίνησαν οι φλόγες σε λόφο ανατολικά της Αγιά Φωτιάς, πριν επεκταθεί.

fotia-ierapetra-pyrkagia-simeio-enarxis