Δεκάδες υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων έπεσαν θύματα ενός 66χρονου εμπόρου από το Ζεφύρι, ο οποίος έπαιρνε παχυλές προκαταβολές, αλλά ουδέποτε παρέδιδε τα οχήματα. Ο δράστης κρύβεται πίσω από τουλάχιστον 13 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, με το παράνομο όφελός του να αγγίζει τις 239.130 ευρώ.

Διαβάστε: Αιματηρή συμπλοκή στα Καλάβρυτα: Άνδρας μαχαίρωσε τον αδελφό του στο χωριό Φίλια


Ζεφύρι: Πώς δρούσε ο απατεώνας έμπορος οχημάτων 

Ο απατεώνας έμπορος οχημάτων είχε στήσει ιστοσελίδα, υποστηρίζοντας πως κάνει εισαγωγές ακριβών οχημάτων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Στα ραντεβού με τους πελάτες εμφανιζόταν μαζί μια γυναίκα, δήθεν γραμματέα του. Έδινε εξαιρετικά χαμηλές τιμές για τα οχήματα που ζητούσαν οι πελάτες. Το μόνο που ζητούσε ήταν μια «γερή» προκαταβολή, για να προχωρήσει στην αγορά των οχημάτων, τη μεταφορά και τον εκτελωνισμό τους.

Τα θύματα, εντυπωσιασμένα από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές, έδιναν αμέσως τα χρήματα. Τότε, όμως, ξεκινούσε το μαρτύριο τους. Άλλοτε ήταν άρρωστος στο νοσοκομείο, άλλοτε έλειπε στο εξωτερικό, άλλοτε τον καθυστερούσε το τελωνείο, γενικά ατελείωτες δικαιολογίες.

Η δράση του ξεκινά τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2024 και εκτιμάται πως τα θύματα του είναι πολλά περισσότερα. Γι' αυτόν τον λόγο, οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

Σε βάρος του 66χρονου εμπόρου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και φορολογικές παραβάσεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.