Σε πύρινο εφιάλτη έχει μετατραπεί η Εύβοια για ακόμη μία φορά, καθώς δύο μέτωπα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τη φωτιά στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου να μαίνεται ανεξέλεγκτα και ένα νέο περιστατικό να καταγράφεται νωρίς το βράδυ στη Στροφυλιά του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, σύμφωνα με το evima.gr.

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στις αυλές σπιτιών και να κινούνται με ταχύτητα προς το χωριό Τσακαίους.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 54 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Ηδη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από αέρος συνδράμουν 14 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα: Στόχος είναι να καταφέρουν να τιθασεύσουν τις φλόγες, στην πολύπαθη Εύβοια, πριν πέσει ο ήλιος και στο διάστημα που θα υπάρχει η δυνατότητα για συνδρομή από αέρος.


Συνδρομή στην επιχείρηση κατάσβεσης παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, συνεπώς είναι κρίσιμο να περιοριστεί η φωτιά όσο μπορούν να πετούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Ο καπνός από τη φωτιά είναι ορατός από χιλιόμετρα ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με το evima.gr.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν τους Τσακαίους προς Στύρα: «Πυρκαγιά στην περιοχή Τσακαίοι του Δήμου Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τσακαίοι απομακρυνθείτε προς Στύρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


Νωρίτερα εστάλη μήνημα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής για να είναι σε ετοιμότητα: «Πυρκαγιά στην περιοχή Τσακαίοι του Δήμου Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά στα Μεσοχώρια Ευβοίας




fotia-stin-evoia__1_
fotia-stin-evoia__2_
fotia-stin-evoia__3_
fotia-stin-evoia__4_
fotia-stin-evoia__5_
fotia-stin-evoia__6_