Συναγερμός σήμανε στις τοπικές αρχές της Θάσου, καθώς ένας Ιταλός τουρίστας εντοπίστηκε νεκρός στο όρος Υψάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε πάει στο βουνό για πεζοπορία και εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε μονοπάτι που ξεκινάει από την τοπική κοινότητα Ποταμιάς και καταλήγει στην κορυφή, στην νοτιοανατολική πλευρά του βουνού.

Διαβάστε:Θάσος: Νεκρός κολυμβητής σε παραλία του νησιού

Νεκρός Ιταλός τουρίστας στο όρος Υψάριο της Θάσου

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο 64χρονος άντρας, που έκανε διακοπές στο νησί της Θάσου, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί για πεζοπορία από το μονοπάτι της Ποταμιάς που οδηγεί στο βουνό του νησιού και στη πορεία υπέστη καρδιακή ανακοπή. Μαζί του έφερε και ειδικά μπαστούνια πεζοπορίας, ενώ είχε προλάβει να διανύσει μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν καταλήξει.

Ο άτυχος Ιταλός τουρίστας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από άλλους δυο πεζοπόρους τουρίστες, οι οποίοι έκαναν την ίδια διαδρομή. Αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε με ασθενοφόρο τον 64χρονο στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.