Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ όταν λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (10/7) εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Τον μηχανισμό εντόπισε άτομο της ασφάλειας του δημοσιογράφου και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Σημειώνεται πως δεν υπήρξε προγενέστερα κανένα προειδοποιητικό μήνυμα ή τηλεφώνημα.

Ο μηχανισμός ήταν κατασκευασμένος από πέντε μασούρια δυναμίτη και έναν πυροκροτητή, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, φαίνεται πως υπήρξε κάποια αστοχία, με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιηθεί.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι ανέλαβαν την εξουδετέρωση και διερευνούν την υπόθεση. Το έργο της προανάκρισης για τη βόμβα στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη στο Νέο Ψυχικό βρίσκεται σε εξέλιξη.