Ο στόχος του Εθνικού Αγροτικού Αποθέματος ήταν να μπει νέος κόσμος στο επάγγελμα και όχι άλλοι επαγγελματίες, δήλωσε η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, Διαμάντω Κρητικού με αφορμή την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ μιλώντας την Παρασκευή (11/7) στα Παραπολιτικά 90,1στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. Ωστόσο, όπως είπε η ίδια, όταν έγινε προσπάθεια να καταθέσουν στοιχεία στην Εισαγγελία, συνάντησαν εμπόδια. Επέμεινε ότι ακόμα και σήμερα γίνονται αιτήσεις για αγροτικές επιδοτήσεις.

Κρητικού στα Παραπολιτικά 90,1 για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θέλουμε τα λεφτά μας πίσω, θέλουμε να μας τα καλύψουν"

Η Διαμάντω Κρητικού αναφερόμενη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είπε αρχικά ότι: «Το ΄19 αρχίσαμε και αντιλαμβανόμασταν ότι οι υπάλληλοι της περιοχής οι οποίοι ασχολούνται με το ΟΣΔΕ είχαν πάρει επιδοτήσεις. Βλέπαμε ότι ο Χ ή η Ψ έπαιρνε επιδοτήσεις ενώ ήταν υπάλληλος του ΟΣΔΕ. Το εθνικό απόθεμα δημιουργήθηκε για να πάρουν νεοεισερχόμενοι χρήματα δεν μπορούσε να πάρει η Δ. Κρητικού η οποία κάνει τριάντα χρόνια δήλωση για αυτό λέμε ότι δεν υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι γιατί 1000 κτήματα να δήλωνε η Κρητικού δεν πρόκειται να της δίνανε ούτε 1 €. Ο στόχος ήταν να μπει νέος κόσμος στο επάγγελμα που θα ασχοληθεί όμως με το επάγγελμα, να είναι νεοεισερχόμενοι νέοι αγρότες, όχι να μπουν άλλα επαγγέλματα μέσα».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου «Εσείς το καταγγείλατε αυτό;», η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου απάντησε ότι: «Το 2020 επικοινωνούμε με τον φορέα, επικοινωνούμε με το υπουργείο και τους λέμε «τότε είχανε μοιράσει 48 εκατομμύρια εθνικό απόθεμα απαντήστε μας πως μοιράστηκαν αυτά τα λεφτά και σε ποιους». Αυτοί όμως δεν είχαν καμία διάθεση να μας το πουν αυτό, εμείς βλέπαμε όμως ότι γύρω υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που παίρνει επιδοτήσεις. Σκεφτείτε ότι υπάλληλοι στην περιοχή, δημόσιοι υπάλληλοι, χίλια δύο επαγγέλματα να ζούνε όχι απλά πλουσιοπάροχα και εμείς οι αγρότες δηλαδή εμένα η επιδότησή μου ήταν 2.400 το 2017 και σήμερα είναι 1.300€. Μου κόψανε για να πάνε στο εθνικό απόθεμα για να τα πάρουν αυτοί».

Επιπροσθέτως, ερωτηθείσα «αν έχουν καταθέσει τα στοιχεία που είχαν στον Εισαγγελέα», η Διαμάντω Κρητικού απάντησε ότι: «Έγινε μια προσπάθεια να τα καταθέσουμε οι Εισαγγελείς όμως θέλανε απόδειξη έννομου συμφέροντος από όλους τους αγρότες της περιοχής. Υπήρχε αυτή η δυσκολία. Κάναμε κάτι άλλο όμως. Απευθυνθήκαμε στον τότε Περιφερειάρχη, τον κ. Κασαπίδη, και κατέθεσε αυτός τα στοιχεία στον Άρειο Πάγο το 2021».

«Μετά από τόσα συνεχίζουν, να δουλεύουν κανονικά»

Τέλος πρόσθεσε ότι: «Φτάνοντας στο σήμερα ακόμη συνεχίζουν αυτές οι πύλες να λειτουργούν, να δέχονται αιτήματα δηλώσεων. Μετά από τόσα συνεχίζουν, να δουλεύουν κανονικά, χωρίς να τους έχει ακουμπήσει κανείς και είναι πύλες που ξεκίνησαν μόνο με εθνικό απόθεμα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει ίδιες πρακτικές και να περιμένει άλλο αποτέλεσμα αφού είπε ότι μπορεί να εντοπίσει τα χρήματα ξέρει και από ποιους τα πήρανε. Είναι πάρα πολύ εύκολο, κι όταν βρίσκεις τον κλέφτη και έχεις βρει τα κλοπιμαία πρέπει να τα δώσεις στον ιδιοκτήτη. Θέλουμε τα λεφτά μας πίσω, θέλουμε να μας τα καλύψουν, να πάνε στον πρωτογενή τομέα και να αξιοποιηθεί ο πρωτογενής τομέας. Πρέπει να κάνουν το σωστό είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορούμε να πούμε ότι σε αυτή τη χώρα για να ζήσεις δεν χρειάζεται να είσαι κλέφτης».