Τραγωδία σημειώθηκε την Τρίτη (15/7) στο φαράγγι του Βίκου, όπου μια 25χρονη έχασε τη ζωή της, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ. Η νεαρή τουρίστρια, με καταγωγή από τις ΗΠΑ, βρισκόταν στο σημείο με την παρέα της και έκανε πεζοπορία. Πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρουν ότι η 25χρονη έπεσε από ύψος 40 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Διαβάστε: Φαράγγι Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας - Έπεσε σε δύσβατο σημείο

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική ζητήθηκε ελικόπτερο για την μεταφορά της το οποίο ξεκίνησε στις 13:00 από την Ελευσίνα. Το ελικόπτερο, κατάφερε μετ’ εμποδίων, λόγω των ισχυρών ανέμων, να προσεγγίσει το σημείο και να παραλάβει την τραυματία, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της.

Γύρω στις 16:00 το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τη σορό της νεαρής. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 13 πυροσβέστες από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, την 5η ΕΜΑΚ και την 5η ΕΜΟΔΕ.