Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, στις 4 Ιουλίου, με τον 35χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη και σύντροφο της πρώην συζύγου του θύματος να αποκαλύπτει πως η εκτέλεση ήταν πλήρως προσχεδιασμένη.

Διαβάστε: Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Πώς "έχτισε" το άλλοθι ο 35χρονος και η μοιραία φωτογραφία που "έκαψε" την πρώην σύζυγο του Πολωνού καθηγητή

Όπως κατέθεσε, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τον καθηγητή και να αναλάβει πλήρως την ευθύνη, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή της συντρόφου του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, προσπάθησε να παρουσιάσει το έγκλημα ως αποκλειστικά προσωπική του απόφαση, χωρίς να προϋπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Ωστόσο, η Αστυνομία εξιχνίασε ταχύτατα την υπόθεση, καθώς οι κινήσεις του δράστη χαρακτηρίζονταν από προχειρότητα, το κίνητρο είχε προσωπικές και οικονομικές ρίζες, ενώ έγιναν σοβαρά λάθη από τους εμπλεκόμενους, τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων.


Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν θύματος και δράστη

Πριν απο περίπου ένα χρόνο, ο Πολωνός καθηγητής φέρεται να είχε κάνει μήνυση στον σύντροφο της πρώην συζύγου του για ξυλοδαρμό και απειλή.

Το πρώην ζευγάρι φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές που είχαν προκύψει από τη δραστηριότητα δύο εταιρειών εκμετάλλευσης ακινήτων που είχαν συστήσει από τότε που ήταν στην Αμερική. Το σχέδιο δολοφονίας όμως, προέκυψε σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, μετά την απόφαση δικαστηρίου που έχασε η πρώην σύζυγος του καθηγητή και με βάση την οποία δινόταν στον καθηγητή η δυνατότητα να παίρνει τα δύο παιδιά τους στο εξωτερικό. «Δεν ισχύει τίποτα από οσα λέγονται για επιμέλειες, επικοινωνίες, διατροφές. Τα θέματα αυτά σχεδον είχαν λήξει και αφορούσαν πολύ μικρά πραγματάκια», τόνισε ο δικηγόρος της 43χρονης.


Οι συλληφθέντες

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε, ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της και ως συνεργοί τους τρία άτομα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για δύο άτομα από την Αλβανία, 16 και 24 ετών και έναν υπήκοο Βουλγαρίας, 30 χρόνων. Η 43χρονη αρνείται την εμπλοκή της, ωστόσο οι Αρχές έχουν στοιχεία που την ενοχοποιούν αλλά και τις καταθέσεις των υπολοίπων που αναφέρουν τον ρόλο της και ως χρηματοδότη του σχεδίου δολοφονίας του καθηγητή.

Ο δικηγόρος του δράστη της δολοφονίας ανέφερε: «Αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος την ευθύνη και σε καμία περίπτωση δεν μιλάει για οργανωμένο σχέδιο, όπως έχει διαρρεύσει. Δηλώνει ότι η σύντροφος του θύματος δεν είχε καμία επίγνωση των γεγονότων».


Η φωτογραφία στο κινητό της 43χρονης

Από το κινητό τηλέφωνο που παρέδωσε τη μέρα της δολοφονίας η 43χρονη στις Αρχές, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν μία φωτογραφία-κλειδί για την υπόθεση.

Η φωτογραφία απεικονίζει το θύμα στο σημείο της δολοφονίας. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, την έστειλε στον σύντροφό της για να προχωρήσει στη δολοφονία.


Ποιός ο ρόλος των συνεργών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Ναύπλιο έγινε η διαπραγμάτευση με τους τρεις συνεργούς που χρειαζόταν ο σύντροφος για να ολοκληρώσει το σχέδιο.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε στις «Συνδέσεις» πως «εκείνος μετέβη στο Ναύπλιο. Εκεί λοιπόν γνώριζε έναν Βούλγαρο που τον έφερε σε επαφή με δύο Αλβανούς προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν για να ξυλοκοπήσουν και να απειλήσουν τον Πολωνό».

Οι τελευταίοι δεν δέχτηκαν τον ρόλο αυτό, παρά μόνο να τον βοηθήσουν για τη μεταφορά και τη διαφυγή του από το σημείο και για να κατασκευάσει το άλλοθι που χρειαζόταν. Για τον ρόλο αυτό ανέφεραν πως ο 35χρονος τους είπε πως πληρώνει η σύντροφός του και πήραν 1.500-2000 ευρώ.


Το χρονικό της δολοφονίας

Ο φυσικός αυτουργός και τα δύο άτομα από την Αλβανία, με ενα μισθωμένο πολυτελές όχημα, πήγαν στο Χαϊδάρι όπου ήταν το ραντεβού με τον παιδοψυχολόγο. Εκεί είχε σκοπό να τον σκοτώσει ο δράστης αλλά δεν πρόλαβε και έτσι του έστησε νέο καρτέρι στην οδό Ειρήνης στην Αγία Παρασκευή, που θα πήγαινε το μεσημέρι της ίδιας μέρας για να παραλάβει τα παιδιά του.

Όταν τον άφησαν οι συνεργοί του στην Αγία Παρασκευή, συνέχισαν να κάνουν κύκλους στην περιοχή. Από τα βίντεο ασφαλείας φαίνεται πως περίμεναν τον φυσικό αυτουργό μια ώρα. Μάλιστα, σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται οι κινήσεις της γκρι Porsche στην Αγία Παρασκευή λίγο πριν την δολοφονία του Πολωνού καθηγητή.

Ο 35χρονος αμέσως μετά την εκτέλεση, έφυγε περπατώντας και στο πρώτο στενό που έστριψε προς την Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, πέταξε όπως είπε στους αστυνομικούς, το όπλο τύπου Tokarev που είχε προμηθευτεί από την Ομόνοια και το μπουφάν που φορούσε σε κάδο απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, πήρε λεωφορείο, κατέβηκε στο κέντρο, από εκεί στο Χαϊδάρι και τελικά πήρε ταξί, φτάνοντας στο Ναύπλιο, πιστεύοντας πως έτσι, θα δημιουργήσει το άλλοθί του.

Οι αστυνομικοί από κάμερες εντόπισαν το νοικιασμένο αυτοκίνητο των συνεργών του 35χρονου και στη συνέχεια τους ίδιους. Οι ίδιοι, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ότι δηλαδή δολοφόνησε τον καθηγητή, άρχισαν να τον εκβιάζουν και να του ζητάνε 40.000-50.000 ευρώ για να μην μιλήσουν και μάλιστα όπως ισχυρίστηκαν, η ηθική αυτουργός δέχτηκε να τους πληρώσει αλλά δεν πρόλαβε.