Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 41 και 28 ετών, προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (23/7) οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο άτομα κατηγορούνται για διάρρηξη σε σούπερ μάρκετ στη Μενεμένη, η οποία φέρεται να πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Όπως αναφέρει το thestival.gr και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες φέρονται να αποτελούν μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία, ήδη από τις 30 Ιουνίου 2025, είχε ξεκινήσει τη δράση της με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, με κύριο στόχο την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δράση τους επικεντρωνόταν σε καταστήματα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης όπως ο Εύοσμος, η Σταυρούπολη και η Πολίχνη. Από τα καταστήματα αυτά αφαιρούσαν εμπορεύματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίσταζαν να απειλήσουν υπαλλήλους με σύριγγες, ώστε να διατηρήσουν τον έλεγχο και να διαφύγουν με τα κλοπιμαία.

Σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων, κατάφεραν να διαπράξουν δύο ληστείες και τέσσερις κλοπές, αποσπώντας συνολικά ποσό που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης και οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη ενός ατόμου που φέρεται να συμμετείχε στη μία από τις δύο ληστείες.