Ως ένα υπαρκτό πρόβλημα δύναται να εξελιχθεί η λειψυδρία για την Ελλάδα αλλά και την Αθήνα, καθώς η διαχείριση των υδάτινων πόρων από τον Μόρνο και τον Εύηνο ποταμό αποτελεί πρόκληση για τις Αρχές. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Χρήστος Καραβίτης, Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού πανεπιστημίου, η Αθήνα φαίνεται πως ακόμη και αν το επόμενο διάστημα δεν πέσει ούτε σταγόνα βροχής έχει απόθεμα νερού για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Διαβάστε: Συνολάκης για λειψυδρία: Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο - Αναπόφευκτη η αξιοποίηση του νερού από την Ψυττάλεια στο μέλλον (Βίντεο)

Πάντως, ο Κοσμήτορας στις δηλώσεις του ήταν καθησυχαστικός, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι εδώ για την Αθήνα και θα χρειαστεί οι Αρχές να προετοιμαστούν για να αποφύγουν πιο δύσκολες καταστάσεις.

«Αυτή τη στιγμή, θέλω να είμαι λίγο καθησυχαστικός. Ο Μόρνος δεν είναι ο μοναδικός ταμιευτήρας που τροφοδοτεί νερό την Αθήνα. Είναι και ο Εύηνος και φυσικά ο μικρός ταμιευτήρας του Μαραθώνα που αυτή τη στιγμή δρα ως βοηθητική κατάσταση. Υπάρχει και η Υλίκη», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πεντακόσια είκοσι εκατομμύρια κυβικά στο συνδυασμένο δίκτυο ταμιευτήρων που τροφοδοτούν την Αθήνα. Η Αθήνα καταναλώνει ένα εκατομμύριο κυβικά την ημέρα, δηλαδή έχουμε νερό για ενάμιση χρόνο. Αν δεν πέσει ούτε σταγόνα βροχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε ή να προετοιμαζόμαστε».