Κρήτη: Μπαλοθιές αποκάλυψαν παράνομο οπλισμό - Δύο συλλήψεις στον Δήμο Φαιστού
Από τη γιορτή… στο κελί
Σε επιχείρηση της αστυνομίας στον Δήμο Φαιστού, μετά από άσκοπους πυροβολισμούς σε κοινωνική εκδήλωση, συνελήφθησαν δύο άνδρες

Το γλέντι κατέληξε με… συλλήψεις καθώς οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες πέρασαν σε έναν 67χρονο και έναν 29χρονο σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουλίου. Όπως γράφει το creta24.gr, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για άσκοπους πυροβολισμού στη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, ενώ στη διάρκεια έρευνας των αστυνομικών στα σπίτια των δύο συλληφθέντων και σε αποθηκευτικούς χώρους, διαπιστώθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.
Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
«Συνελήφθησαν σήμερα (25.07.2025) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς δύο ημεδαποί ηλικίας 67 και 29 ετών κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εκπόνησης ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου της Διεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αναφορικά με ρίψη άσκοπων πυροβολισμών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς σήμερα (25.07.2025) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
-2- πολεμικά τυφέκια
-9- πιστόλια
-7- κυνηγετικά όπλα
-648- πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
-99- κάψουλες
-7- γεμιστήρες
-5- θήκες όπλου
-1- συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης
-1- ξύλινο ρόπαλο
-2- ξιφίδια
-4- μαχαίρια
-4- φυσιγγιοθήκες
-14- ξύλινα βέλη μετά της θήκης τους
-1- εκπαιδευτικό βλήμα
Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».