Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (26/07), στη περιοχή Δροσοπηγή, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Στη δασική περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά στις Αφίδνες, πνέουν ισχυροί άνεμοι εξ ου και η φωτιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.
Σημειώνεται πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν και συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 102 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 36 οχήματα, εθελοντές, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Επιπλέον, εκδόθηκαν δύο μηνύματα του 112 προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών Δροσοπηγή και Κρυονερίου να απομακρυνθούν απ’ αυτές. Συγκεκριμένα τα μηνύματα αναφέρουν:
«Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Δροσοπηγής απομακρυνθείτε μέσω Οδού Αφιδνών προς Αφίδνες και Εθνική οδό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κρυονέρι απομακρυνθείτε μέσω Εθνικής Οδού για Αθήνα».
Η πυρκαγιά κινείται παράλληλα με την Εθνική Οδό και έχει κατεύθυνση βόρεια του Κρυονερίου, ενώ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη ζημιές όχημα της πυροσβεστικής.
Στις φλόγες έχει τυλιχθεί και επιχείρηση, ενώ εκρήξεις ακούτσηκαν και από παρακείμενες βιομηχανικές ζώνες.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Δήμας έκανε λόγο για έντονους ανέμους και ένα μεγάλο μέτωπο που κινείται παράλληλα προς την εθνική, από τη δεξιά πλευρά των διοδίων και προς τα πάνω.
Νωρίτερα, στα κινητά των κατοίκων των γύρω περιοχών, εστάλη μήνυμα από το 112 με το οποίο τους προτρέπει να απομακρυνθούν προς Αφίδνες και εθνική οδό.
Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς
Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κρυονερίου από το ύψος του κόμβου του Κρυονερίου και στην οδό Λεύκης από το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.
Στην περιοχή του Κρυονερίου πραγματοποιούνται οι κάτωθι εκτροπές: