Πύρινη δοκιμασία: Η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια - 6 ευρωπαϊκά αεροσκάφη έρχονται στη μάχη με τις φωτιές (Βίντεο)
Στο έλεος της φωτιάς
Με τα πύρινα μέτωπα να κατακαίνε Αττική, Εύβοια και Κύθηρα, η Ελλάδα ενεργοποίησε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις πιο σφοδρές πύρινες δοκιμασίες του φετινού καλοκαιριού. Με τεράστια μέτωπα σε Αττική, Εύβοια και Κύθηρα, και επικίνδυνες εστίες σε Μεσσηνία, Κοζάνη και Βόλβη, η χώρα ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αίτημα έγινε δεκτό χωρίς καθυστέρηση και έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη από κράτη-μέλη ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Κατά την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έγινε γνωστό ότι η χώρα μας απευθύνθηκε στις Βρυξέλλες για τη συνδρομή του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας από όπου έγινε άμεσα αποδεκτό το αίτημα και ήδη εγκρίθηκε η αποστολή έξι αεροσκαφών.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.