Με τέσσερα ενεργά πύρινα μέτωπα ξεκίνησε η Τετάρτη 30 Ιουλίου για τη χώρα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα πυρκαγιές σε Λάρισα, Άσσηρο, Γρεβενά και Κίτσι.

Διαβάστε: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 30 Ιουλίου σε αρκετές περιοχές της χώρας - Δείτε τον χάρτη

Στη Λάρισα, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, με διάσπαρτες εστίες φωτιάς να προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 23 οχήματα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης καταγράφηκε καταστροφή πυροσβεστικού οχήματος, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

Στην Άσσηρο της Θεσσαλονίκης, η φωτιά περιορίζεται σε χαμηλή βλάστηση και έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο δρουν 85 πυροσβέστες με 27 οχήματα.

Στα Γρεβενά, η κατάσταση παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με την Άσσηρο, με 68 πυροσβέστες και 13 οχήματα να συνεχίζουν την προσπάθεια.

Στο Κίτσι, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες οριοθετήθηκε εντός 45 λεπτών. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν 98 πυροσβέστες με 32 οχήματα για την πλήρη ασφάλεια της περιοχής.

Χωρίς ενεργά μέτωπα παραμένουν οι πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στη Λακωνία και στα Χανιά.

Η Πυροσβεστική παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα παραμένει υψηλή (επίπεδο 3) σε 36 περιοχές της χώρας.