Η La Repubblica αποθεώνει την Κάρπαθο και τις παραδοσιακές μακαρούνες - "Το νησί που ο χρόνος έχει σταματήσει"
Εκτενές αφιέρωμα
Τι έγραψε η ιταλικά La Repubblica για την Κάρπαθο και τη γαστρονομία του νησιού

Αφιέρωμα στη γαστρονομία της Καρπάθου και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία δημοσίευσε η La Repubblica. Σύμφωνα με τη ιταλική εφημερίδα «στην Κάρπαθο οι γυναίκες εξακολουθούν να ζυμώνουν μακαρούνες στο χέρι κάθε μέρα, κοιτάζοντας έξω από τα παράθυρα των σπιτιών τους ή από τις μικρές ταβέρνες στους λόφους και τις σμαραγδένιες ακτές».
Διαβάστε: Ύμνοι από τα διεθνή ΜΜΕ για τον Κάρπαθο - Το "μυστικό" νησί της Ευρώπης με εντυπωσιακές διαδρομές στη φύση
«Οι μακαρούνες θυμίζουν τα παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά από κάθε άποψη, διαθέτοντας την ίδια χειροποίητη καμπύλη, την ίδια επιμονή στη μαγειρική και την ίδια ταπεινή αλλά και επιδέξια τεχνική. Περπατώντας στους δρόμους της γραφικής Ολύμπου ή δοκιμάζοντας τοπικά πιάτα σε μία ταβέρνα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, έχει κανείς την εντύπωση ότι ο χρόνος στην Κάρπαθο έχει σταματήσει. Σε αυτήν την παύση, η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν βρει ένα σημείο επαφής, φτιαγμένο από καθημερινές χειρονομίες και απλές γεύσεις που αποτυπώνονται σε ένα πιάτο ζυμαρικών», σημειώνει η La Repubblica.
Διαβάστε: Ύμνοι από τα διεθνή ΜΜΕ για τον Κάρπαθο - Το "μυστικό" νησί της Ευρώπης με εντυπωσιακές διαδρομές στη φύση
«Οι μακαρούνες θυμίζουν τα παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά από κάθε άποψη, διαθέτοντας την ίδια χειροποίητη καμπύλη, την ίδια επιμονή στη μαγειρική και την ίδια ταπεινή αλλά και επιδέξια τεχνική. Περπατώντας στους δρόμους της γραφικής Ολύμπου ή δοκιμάζοντας τοπικά πιάτα σε μία ταβέρνα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, έχει κανείς την εντύπωση ότι ο χρόνος στην Κάρπαθο έχει σταματήσει. Σε αυτήν την παύση, η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν βρει ένα σημείο επαφής, φτιαγμένο από καθημερινές χειρονομίες και απλές γεύσεις που αποτυπώνονται σε ένα πιάτο ζυμαρικών», σημειώνει η La Repubblica.
"Αγνή φιλοξενία"
Μάλιστα, οι Ιταλοί συντάκτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την «αγνή φιλοξενία των ντόπιων, τον αυθορμητισμό του τόπου και την αυθεντικότητα του νησιού που προσφέρει «γενναιόδωρα ταξίδια στη γεύση, τη φύση και την ιστορία».