Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην Ανατολική Αττική, αφήνοντας πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές, με τον αντιδήμαρχο Σαρωνικού να καταγγέλλει εμπρησμό στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου.


Φωτιά στην Ανατολική Αττική: Καταγγελίες για εμπρησμό, μαρτυρίες για ύποπτο με κόκκινο μηχανάκι

Ο Σταύρος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews για το πύρινο μέτωπο που καίει από χθες στην νοτιοανατολική Αττική τόνισε πως δεν υπάρχουν απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις για εμπρησμό, καθώς στον οικισμό του Αγίου Νικολάου, που ξεκίνησε η πυρκαγιά, βρέθηκε γκαζάκι υγραερίου.

Αναμένεται η εξέταση του αντικειμένου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μάλιστα υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων που μιλούν για ύποπτες κινήσεις ατόμου με μηχανάκι.
Ο αντιδήμαρχος έδωσε περισσότερες πληροφορίες, επισημαίνοντας πως υπάρχει ένα ύποπτο κόκκινο μηχανάκι με ένα καραφλό άτομο, το οποίο κινείται ύποπτα από τις 2-3 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4:30.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ο Σταύρος Πετρόπουλος σημείωσε πως αναμένονται ακόμα πιο ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και υπογράμμισε πως σκοπός είναι να περιουρίσουν τα δύο νέα μέτωπα, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο πιο γρήγορα γίνεται και να προχωρήσουν στον υπολογισμό των ζημιών. Στόχος είναι η φωτιά να μην περάσει στον εθνικό δρυμό Σουνίου και προκληθεί μεγάλη οικολογική καταστροφή. Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για πολλά καμένα σπίτια, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει των αριθμό.



Εξετάζονται βίντεο της περιοχής

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι αρχές έχουν ήδη εντοπίσει το ακριβές σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Κερατέα. Όπως ανέφερε, έχουν συλλεχθεί κρίσιμα στοιχεία, μεταξύ των οποίων καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και βίντεο, τα οποία εξετάζονται διεξοδικά.

«Οι αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία και βιντεοληπτικό υλικό που αποδεικνύουν το σημείο εκδήλωσης της φωτιάς», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Τσίγκα, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από σημείο όπου βρίσκονται ηλεκτρικές κολώνες, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόκλησης σπινθήρα ή βραχυκυκλώματος λόγω των συνθηκών. Πολλές από τις κολώνες έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με όλα τα σενάρια να εξετάζονται ως πιθανά.