Πεντέλη: Συνελήφθη αλλοδαπός για εκτέλεση επικίνδυνων θερμών εργασιών με ηλεκτρικό τροχό, παρά τον υψηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς (Εικόνες)
Κατάσταση συναγερμού στην Πεντέλη
Άμεση επέμβαση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού απέτρεψε ενδεχόμενη καταστροφή

Την ώρα που η Πεντέλη βρίσκεται σε «Κατάστασης Συναγερμού» για τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων, η έγκαιρη σύλληψη αλλοδαπού που εκτελούσε θερμές εργασίες με ηλεκτρικό τροχό πλησίον δασικής έκτασης αποτρέπει σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει:
«Συνελήφθη σήμερα 9 Αυγούστου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), αλλοδαπός, για εκτέλεση θερμών εργασιών με ηλεκτρικό τροχό κοπής ξύλου και ηλεκτρικό τροχό κοπής μετάλλου πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Πεντέλη Αττικής, σε ημέρα με δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς στην κατηγορία πέντε (5) «Κατάσταση Συναγερμού».

