Φωτιές σε Αιτωλοακαρνανία και Πρέβεζα: Ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού
Υπό διερεύνηση για εμπρησμό
Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στις πληγείσες περιοχές

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αναμένεται να βρεθούν στην Αιτωλοακαρνανία και την Πρέβεζα, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι πρόσφατες πυρκαγιές να οφείλονται σε εμπρησμό.
Στην Πρέβεζα, την Κυριακή (10.8.2025), σημειώθηκαν διαδοχικές φωτιές σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών. Σήμερα, φωτιά ξέσπασε στον Αμμότοπο Άρτας και, σχεδόν ταυτόχρονα, στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, το γειτονικό χωριό.
Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής βασίζουν τις υποψίες τους στον αυξημένο αριθμό πυρκαγιών που ξέσπασαν σε ασυνήθιστες ώρες, πολλές από αυτές τα ξημερώματα. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, τέσσερις φωτιές εκδηλώθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία.
Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) βρίσκονται ήδη στην Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο, συνεργαζόμενα με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες για τη διερεύνηση των αιτίων.