Φωτιά στην Αχαΐα: Στιγμές "πόνου" από την εκκένωση του Καραμανδάνειου και του Κωνσταντοπούλειου Γηροκομείου (Εικόνες & Βίντεο)
Στο μικροσκόπιο των αρχών βίντεοληπτικό υλικό
Ένα ασθενοφόρο και ένα πούλμαν μετέφεραν κάποιους από τους ηλικιωμένους

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Πάτρας, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στα Συχαινά Αχαΐας, την οποία δυνάμεις της Πυροσβεστικής «μάχονται» να περιορίσουν για δεύτερη μέρα. Το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο μετά τις έξι, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του οίκου φροντίδας ηλικιωμένων, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, καθώς και το «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων.
Διαβάστε: Φωτιά στην Αχαΐα: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Καραμανδάνειου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών (Εικόνες & Βίντεο)
Σημειώνεται ότι, ένα ασθενοφόρο καθώς και ένα πούλμαν απομάκρυναν από τη περιοχή κάποιους τους ηλικιωμένους, προς ασφαλέστερο μέρος. Βίντεο και εικόνες που έχουν έρθει στο φως από την επιχείρηση της εκκένωσης, αποκαλύπτουν τις δύσκολες ώρες των ανθρώπων που εσπευσμένα προβαίνουν στην εκκένωση της περιοχής.










Ενδεχόμενο για εμπρησμό εξετάζουν οι αρχές
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας και στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής βρίσκεται βιντεοληπτικό υλικό μόλις λίγες στιγμές πριν την έναρξη της πυρκαγιάς στην περιοχή Συχαινά της Πάτρας. Στο βίντεο που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, εμφανίζεται όχημα να κινείται ύποπτα στην περιοχή και λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο αυτό να ξεσπά πυρκαγιά, όπως αναφέρουν πληροφορίες.
Επισημαίνεται ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η πυρκαγιά στα Συχαινά της Πάτρας, ήταν προϊόν εμπρησμού, καθώς εκδηλώθηκε στην άλλη πλευρά της Πάτρας, σε μεγάλη απόσταση από το κύριο πύρινο μέτωπο στο οποίο επιχειρούσαν εκείνη την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.